Srbija traži potvrdu o Karićevom azilu

Izvor: RTS, 03.Avg.2010, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija traži potvrdu o Karićevom azilu

Srbija od nadležnih organima Rusije zatražila zvanično obaveštenje o tome da li je bivši vlasnik kompanije "Mobtel" Bogoljub Karić dobio azil u toj zemlji. Ministarstvo očekuje odgovor do kraja sedmice.

Ministartvo pravde Srbije zatražilo je od Rusije zvanično obaveštenje da li je bivši vlasnik kompanije "Mobtel" Bogoljub Karić, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, dobio azil u toj zemlji.

Nadležnim organima Rusije zahtev je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upućen diplomatskim putem preko Ministarstva spoljnih poslova u petak, 30. jula, a očekuje se da će odgovor stići do kraja sedmice, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu pravde.

Mediji su krajem jula objavili da je Bogoljub Karić dobio politički azil u Rusiji, ali je Ministarstvo pravde Srbije demantovalo da je obavešteno o tome. Tom ministarstvu pre tri godine Interpol je dostavio informaciju da se Karić nalazi u Rusiji.

Bivši vlasnik "Mobtela" i predsednik Pokreta "Snaga Srbije" Bogoljub Karić osumnjičen je da je državu Srbiju oštetio za oko 40 miliona evra.

Bogoljub Karić je iz Srbije pobegao u februaru 2006. godine, nekoliko puta od tada je preko advokata nudio sudu kauciju, a oglašavao se i preko medija i najavljivao povratak.

Istraga protiv 25 učesnika u aferi "Mobtel", među kojima su braća Bogoljuba Karića - Sreten, Dragomir i Zoran i njihova sestra Olivera Nedeljković, počela je sredinom januara 2006. godine.

Dragomir Karić nedavno je demantovao navode da su njegova braća Bogoljub i Sreten Karić kupili azil od Rusije. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.