SVE STO MOGU JAPANCI MOGU I PECANCI Da li prepoznajete srpskog biznismena s fotografije

Izvor: medio.rs, 05.Feb.2017, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVE STO MOGU JAPANCI MOGU I PECANCI Da li prepoznajete srpskog biznismena s fotografije

Bogoljub Karić podelio je fotografiju iz mladosti na Fejsbuku, nastalu pre 40 godina, kada je biznismen trenirao karate.

Bogoljub je pratiocima otkrio da ga je upravo ova drevna veština naučila kako da se nosi s životnim nedaćama, ali i da je odlazak na specijalizaciju u Tokiju zauvek promenio njegovu životnu filozofiju.

- Dragi moji, pre 40 godina, bio sam na studijama i specijalizaciji karatea u Tokiju. Nakon toga osnovao sam karate klub u Peći >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << sa mojim bratom Zoranom. Tada smo imali i školovali 3000 učenika, to je bio jedan moćan klub za Peć naš grad. Zato što smo svi zajedno učestvovali, trenirali i vežbali. Izučavao sam japanske mudrosti i veštine,moram da vam kažem da mi je Japan mnogo pomogao. Njihova filozofija, pristup vežbanju, trening, njihova mirnoća i disciplina razvija mudrost pre svega.

Snaga nije više u pesnici, snaga nije više u udarcu nego u mudrosti. Kako izbeći i iskoristiti tuđe napade u svoju korist. Zahvaljujući toj mudrosti drevnoj japanskoj i veštini karatea uspeo sam i danas uspevam da prevazidjem najteže stvari sa kojima sam se suočio u životu. Tako da borba nije bila samo u ringu - napisao je između ostalog Bogoljub na Fejsbuku .
Pogledaj vesti o: Bogoljub Karić,   Facebook

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.