SRBIJA JE PUNA TIJANIĆA: Bogoljub Karić o konkursu za nacionalnu frekvenciju i povratku BK televizije na medijsko nebo Srbije

Izvor: BKTV News, 26.Apr.2018, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA JE PUNA TIJANIĆA: Bogoljub Karić o konkursu za nacionalnu frekvenciju i povratku BK televizije na medijsko nebo Srbije

Predsednik BK grupe gostovao na televiziji Prva.

Srbija danima priča o činjenici da je REM raspisao konkurs za dodelu nacionalne frekvencije.

Bogoljub Karić vlasnik BK televizije, potvrdio je da će se prijaviti na taj konkurs, ali ističe da je frekvencija koja se nudi na konkursu, zapravo, frekvencija BK televizije.

"Nakon što se 2006. godine desilo nešto što se nikad pre, a ni posle, nije desilo, a to je da kordon policije upadne u ponoć i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zapleni opremu televizije i ugasi je, kupili smo drugu, Novu televiziju. Konkurisaćemo sada za nacionalnu frekvenciju, ali ta frekvencija je, zapravo, naša, nama je oduzeta, BK televiziji i logično bi bilo da se vrati tamo gde je bila", potvrdio je Bogoljub Karić, gostujući na televiziji Prva u jutarnjem programu.

Napominje da BK TV odnosno Novoj televiziji nije potreban konkurs, samo bi trebalo da se primene sudska rešenja koja ima i koja potvrđuju da je nasilno bila ugašena, te da bi trebalo samo da joj se vrati frekvencija, a ne da konkuriše za novu.

"Ako naša dva sudska rešenja poslednjih 12 godina nisu prošla, šta sada da očekujem", izričit je Karić.

On napominje da interes otvaranja nove televizije nije ni moć ni zarada.

"Mi ne pravimo komercijalnu televiziju kao što je Prva ili Pink ili Hepi. Televizija koju bismo vratili bila bi nalik nekadašnjoj BK, ona bi bila porodična. Biće sve što je bilo na nekadašnjoj BK televiziji. Pravimo porodičnu televiziju, da tri generacije sede pred ekranom i da nema straha šta će se emitovati. Ne zanima me zarada, samo toliko da se pokriju troškovi. Naš cilj je da ekonomski podižemo Srbiju. Mi poslujemo u svetu i želimo naša iskustva da prenesemo Srbiji", naglasio je Karić.

Govoreći o kadrovima koji bi podigli Novu televiziju, budući da je osnov nekadašnje BK postavio, sada pokojni, Aleksandar Tijanić, Karić napominje da u Srbiji postoje talentovani ljudi.

"Srbija je puna kadrova, koji ne mogu možda da dođu do izražaja... Verujem u Srbiju, u naše ljude, u omladinu...", zaključio je Karić.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.