Karić se vraća!

Izvor: BKTV News, 21.Jul.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karić se vraća!

Ime Bogoljuba Karića se vratilo tamo gde je najčešće bilo pre sedam godina – na prvim stranicama beogradskih dnevnika. Nije li to dobar znak da više nije sporan njegov povratak! Istina, i dalje se pojavljuje ono „čovek sa poternice“, ali ono bledi pred tvrdnjama da Karić pobnavlja svoj biznis u svojoj otadžbini.
Malo je verovatno da će se Karić upustiti u kupovinu propale i malo gledane TV Avala, jer ga obavezuju sećanja na jednu od najprestižnijih, BK TV, kako to „Kurir“ >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nagadja preko cele prve strane. Ali, ono najbitnije je tu – mediji se oslobadjaju „demokratskog političko politbiroa“ i „homgenizacije pravnog sistema“, u kome državni sekretar pravde malte ne diktira i opštužbe i presude „partijsko reformisanom sudstvu“!
Povratak Bogoljuba Karića, lider Pokreta SNAGA SRBIJE i danas jednog od najvećih graditelja u Belorusiji, Rusiji, azijskim zemljama bivšeg SSSR, a od skora i u Iraku – više je nego izvesno. I to ne, što više o njegovoj sudbini ne odlučuju oni koji su proterali hiljadu sudija i skoro dvesta tužilaca, ne bi li doveli „politički podobne“, već što je Evropski savet svojom Rezolucijom od 29. marta ove godine jasno uslovio datum početka pregovora o pridruživanju upravo dvema stvarima koje Kariću, ali i mnogim drugima, vraćaju ona temeljna demokratska, humana i ljudska prava. Krivicu dokazuje sud, a ne osumnjičeni. Državni i finansijski oligarhijski vrh ne mogu da se obračunavaju sa svojim istomišljenicima, a pogotovo koji su ih i poslovno i politički ugrožavali jer su nudili zdravija i bolja rešenja, na taj način što će ih orkestrirano satanizovati preko medija i progonito „poternicama“ bez pravovaljano “podignute optužnice.
U celoj stvari najviše  raduje da se naše sudstvo probudilo i izvalači „ispod čizme vlasti“ koja je oholo zloupotrebljavalo pravni sistem da se liši konkurencije. Reč je, dakle, o oživljavanju duha profesionalnosti i nezavisnosti, iskazanom na  nedavnom  primeru Ustavnog suda. Ma šta o tome govorili ili pokušavali, Sud je izrekao svoje mišljenje  o reformi sudstva, koje je podudarno sa ocenom  Evropske unije iskazane  rezolucijom od 29. Marta. Njome je Srbiji dat “domaći zadatak“ da iznova reformiše reformisano sudstvo skidanjem „partijskih dresova“ i vraćanje svakog sudije u sferu suočavanja sa sopstvenom savešću, moralom i proifesionalnom odgovornošću! Bez toga nema ni uspešne borbe  i obračuna sa korupcijom i organizovanim kriminalom.
Otuda i  naslov koji više ne insuinira o „krivici“ Karića, već da se on vraća  biznisu u svojoj Srbiji. Uostalom, još dva izričita zahteva EU idu u prilog pretpostavke da je sve bliži dan povrtaka Bogoljuba Karića. Jedan je, zahtev da se preispita privatizacija 24 komapnija, sa posebnim naglaskom na Mobtel. I drugi, da se ukine deo koji govori u „zloupotrebi službene dužnosti  u sopstvenoj kompaniji“. Drugim rečima, da je Karić samog sebe potkradao, što je tužilaštvo u nemoći da nadje nešto opipljivije, pokušalo da mu „stavi na dušu“.
Valja ipak verovati u onu narodnu mudrost – pravda je spora ali dostižna.
Mirko Stamenković
Tweet
Pogledaj vesti o: Bogoljub Karić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.