Bogoljubu Kariću orden Fonda Svetog Andreja Prvozvanog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2019, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogoljubu Kariću orden Fonda Svetog Andreja Prvozvanog

Srpskom biznismenu Bogoljubu Kariću je na svečanosti u Kremlju uručen prestižni međunarodni orden "Vera i vernost", priznanje koje 27. put dodeljuje Fond Svetog Andreja Prvozvanog, najstarija humanitarna fondacija u Rusiji.

U obrazloženju je navedeno da je Bogoljub Karić dobrotvor, biznismen, zadužbinar, osnivač kompanije BK Tesla i da je svojim radom dao izuzetan doprinos jačanju prijateljstva između ruskog i srpskog naroda, saopštila je BK Grupa.

Zahvaljući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se na ukazanoj časti kako za njega tako i za celu porodicu, Bogoljub Karić je istakao da su učeni od oca i majke, koja danas nosi ime mati Angelina i monahinja je u Pećkoj patrijaršiji, da žive u crkvenom duhu i da pomažu manastire.

"Prenosim vam svima pozdrave moje mati Angeline. Ona puni 100 godina. Samo dve reči su važne - vera i vernost. Sve zavisi od duše i boga. Ja znam Rusiju iz vremena Sovjetskog Saveza, znam Rusiju za vreme i posle Jeljcina, ali znam i Rusiju sadašnju Putinovu, Rusiju koju danas uvažava ceo svet", istakao je, između ostalog, Karić, čiji je govor burno pozdravilo 6.000 ljudi na svečanosti.

U čast laureatu iz Srbije na sceni je izvedeno srpsko kolo.

Prikazan je i film o aktivnostima Fonda Svetog Andreja Prvozvanog, gde je akcenat stavljen i na Forum "Svetost materinstva", koji je početkom novembra održan u Beogradu u saradnji sa Karić fondacijom, a koji su podržali predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, navela je BK Grupa.

Bogoljub Karić se pridružio plejadi istaknutih ličnosti koje su prethodnih godina bili laureati, među koji su predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, patrijarsi moskovski i cele Rusije Aleksije II i Kiril, patrijarh srpski Pavle, prva žena kosmonaut Valentina Tereškova i olimpijski šampion Aleksandar Karelin, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.