U januaru besplatne akcije Aerodroma „Nikola Tesla“

Izvor: MC Bor, 04.Jan.2011, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U januaru besplatne akcije Aerodroma „Nikola Tesla“

4.januar 2011.
Direktor Agencije za privatizaciju Srbije Vladislav Cvetković najavio je da će u januaru biti podeljene besplatne akcije Aerodroma 'Nikola Tesla',piše današnji Blic.
'Gradjani koji su stekli pravo na besplatne >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << akcije, dobiće po jednu akciju Aerodoma čija je nominalna vrednost 600 dinara i kojima će moći da trguju na Beogradskoj berzi', rekao je Cvetković agenciji Beta.
On očekuje da će tržišna vrednost akcija Aerodroma biti veća od toga jer je to uspešno preduzeća, te je preporučio gradjanima da ne žure sa prodajom tih vlasničkih papira.
Agencija nastoji da, istovremeno sa akcijama Aerodroma, gradjani dobiju i besplatne akcije Akcionarskog fonda, u šta su objedinjeni paketi akcija ranije privatizovanih preduzeća i onih koja tek treba da se prodaju, rekao je Cvetković.
Vrednost akcija Akcionarskog fonda je sada 170 miliona evra, a 4,8 miliona gradjana koji su stekli pravo na besplatne akcije, dobiće po pet akcija tog fonda čija je pojedinačna nominalna cena 550 dinara.
Te akcije će ubrzo posle podele moći da se prodaju na berzi, po ceni koju odredi tržište, ali će njihovo unovčavanje početi kasnije, kad Agencija proda pakete akcija koje su u portfelju Akcionarskog fonda.
'Naš zadatak je da pakete prodamo po najboljoj ceni, kako bi gradjani dobili što više novca za svoje akcije', rekao je Cvetković.
Gradjani koji su stekli pravo na besplatne akcije su početkom 2010. godine dobili po pet akcija Naftne industrije Srbije, čija je nominalna vrednost bila 500 dinara, a sleduju im i besplatne akcije Telekoma i Elektroprivrede Srbije (EPS), za koje se procenjuje da će biti najvrednije.
Akcije Telekoma će biti podeljene posle prodaje tog preduzeća, koja se očekuje u prvoj polovini 2011. godine, a uslov za podelu akcija EPS-a je da se to preduzeće transformiše u akcionarsko društvo što se očekuje tokom 2012. godine.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.