Borska TV u privatizaciju ide podelom besplatnih akcija

Izvor: Press, 01.Jul.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borska TV u privatizaciju ide podelom besplatnih akcija

Javno preduzeće "Štampa radio i film" (ŠRIF), u čijem sastavu posluje regionalna TV Bor, ne nalazi se među 38 preduzeća za koje je u utorak objavljen poziv za privatizaciju.
       Taj medij će, kako je Beti rekao direktor preduzeća Vladan Novović, biti privatizovan modelom podele besplatnih akcija. "Podela 100 posto >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << akcija biće pokrenuta posle 1. jula za sve one koji ispunjavaju zakonske uslove i po uredbi Vlade Srbije", rekao je Novović. ŠRIF je jedan od retkih medija koji je u proces privatizacije ušao sa pozitivnim saldom i bez dugovanja, na vreme je urađena i nova procena vrednosti kapitala koji je, po rečima Novovića, 11 puta veći od vrednosti obaveza. "Smatramo da je model privatizacije ŠRIF-a kroz besplatne prodaje akcija najbolji i očekujem da ćemo da nastavimo rad u interesu građana Bora i istočne Srbije", rekao je Novović. On je dodao da se za napuštanje firme uz socijalni program javilo oko 15 zaposlenih, ali da ne očekuje veće probleme u proizvodnji programa. "„Ako radnici postignu saglasnost oko ključnih tema razvoja i rada, mislim da će to biti obrazac kako da jedno javno preduzeće pređe u akcionarsko društvo", kazao je Novović.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.