U Beogradu počeo protest opozicije

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Apr.2016, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu počeo protest opozicije

Protest opozicionih stranke zbog sumnji u izbornu krađu počeo je danas nešto posle 13.00 ispred sedišta Republičke izborne komisije u Beogradu, u Ulici kralja Milana.

Protest organizuju koalicija Demokratska stranka Srbije-Dveri, Demokratska stranka, pokret Dosta je bilo i koalicija Socijaldemokratska stranka-Liberalno demokratska partija-Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Planirano je da se građanima obrate lideri tih koalicija i stranka.

Postaje vruce. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << A jos naroda prilazi. #rik #protest pic.twitter.com/ZFrX544isO

Protest je organizovan pošto je RIK saopštio rezultate sa 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta po kojima je koalicija DŠ-Dveri završila ispod cenzusa za jedan glas.

Građani nose transparente "Vučiću, Šešelju" i "Glasove iz groba nije imao ni Sloba".

Saobraćaj u Ulici kralja Milana i na Terazijama je obustavljen.

Radulović: Opozicione stranke zajedno na ponovljenim parlamentarnim izborima

Predsednik Pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je danas da će opozicione partije na ponovljenim parlamentarnim izborima na 15 biračkih mesta u sredu, 4. maja, nastupiti zajedno i da će nadgledati sva izborna mesta.

"U sredu ćemo nadgledati sva izborna mesta i sprečiti da se građani zastrašuju. Sreda će pokazati prave rezultate izbora. Ovo je početak kraja Aleksandra Vučića", rekao je Radulović na protestu opozicionih partija ispred sedišta Republičke izborne komisije u Beogradu.

On je rekao da je Vučić najveći gubitnik vanrednih parlamentarnih izbora i da opozicione stranke neće dozvoliti da se prekraja izborna volja građana.

"Pobedićemo ga i na protestima i u RiK-u i u sistemu", rekao je Radulović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.