POLAZNA STANICA AUTOBUSA 47 MUKA ZA STANOVNIKE RESNIKA!

Izvor: Kurir, 22.Okt.2010, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLAZNA STANICA AUTOBUSA 47 MUKA ZA STANOVNIKE RESNIKA!

Ako na slici vidite „autobusku stanicu uredno obeleženu horizontalnom i vertikalnom signalizacijom“,onda ste vi Supermen sa okom sokolovim

Polazna stanica autobusa 47 je noćna mora za stanovnike Resnika! Ništa bolje nije ni na drugoj stanici.

Na ovim mestima gotovo svakodnevno parkirani su kamioni, šleperi i kombi vozila, koji u potpunosti blokiraju stajalište, pa su građani prinuđeni da autobus čekaju van stanice ili da pešače do sledeće.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ne može ovde da se provuče ni bicikl, a kamoli autobus! Situacija se svakodnevno ponavlja. Već rano ujutru se parkiraju i ne mrdaju satima. Ko ne zna gde je nekad bila stanica, nema šanse da je pronađe, jer se ne vidi ni oznaka da je tu mesto odakle autobus kreće ka gradu - kažu ogorčeni žitelji rakovičkog naselja Resnik.

Nadležni iz Direkcije za javni prevoz tvrde da problem nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila nije u njihovoj nadležnosti.

- Građani kojima vozila smetaju treba da reaguju i pozovu saobraćajnu policiju, koja bi ih uklonila i kaznila nesavesne vozače - kažu u Direkciji.

Oni tvrde da do sada nije bilo zahteva građana za izmeštanje početnog stajališta na liniji 47 u Resniku.

- Pomenuto stajalište je propisno obeleženo horizontalnim i vertikalnim oznakama. Ukoliko postoji inicijativa za njegovo izmeštanje, neophodno je da građani podnesu zahtev u opštini, koja bi ga prosledila Direkciji. Nakon toga naše ekipe izašle bi na teren i ispitale mogućnost realizacije predloga, a u cilju zadovoljenja interesa svih stanovnika naselja - rekli su nam u Direkciji.

Opština: Sačekajte odgovor

Nadležni iz opštine Rakovica nisu jasno odgovorili na pitanje novinara Kurira da li je bilo zahteva građana za izmeštanje stajališta.

Pitanja su poslata elektronskom poštom, kako su od nas tražili iz opštine, a pošto odgovora nije bilo dva dana, kontaktirali smo s nadležnima.

- Prosledili smo pitanja mesnim zajednicama, kojima građani i podnose zahteve, međutim, odgovor od njih još nismo dobili, tako da zasad ne možemo ništa da vam kažemo - poručili su iz opštine Rakovica i zamolili da sačekamo zvaničnu izjavu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Polazna stanica 47 - ce muka za stanovnike resnika!

Izvor: Glas javnosti, 23.Okt.2010, 07:04

BEOGRAD - Ako na slici vidite „autobusku stanicu uredno obeleženu horizontalnom i vertikalnom signalizacijom“,onda ste vi Supermen sa okom sokolovim...Polazna stanica autobusa 47 je noćna mora za stanovnike Resnika! Ništa bolje nije ni na drugoj stanici...Na ovim mestima gotovo svakodnevno parkirani...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.