NA SVADBI ZA MAŠTANJE UČESTVUJE OKO 200 PAROVA

Izvor: Kurir, 05.Maj.2011, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA SVADBI ZA MAŠTANJE UČESTVUJE OKO 200 PAROVA

BEOGRAD- Na kolektivnom venčanju, tradicionalnoj beogradskoj manifestaciji "Svadba za maštanje" ispred Skupštine grada ove godine će se venčati oko 200 parova iz svih krajeva Srbije, ali i iz inostranstva.

Beogradska Manifestacija "Svadba za maštanje" održaće se po 13. put u nedelju, 15. maja, a kolektivno venčanje biće organizovano na platou ispred Skupštine grada, najavili su organizatori na konferenciji za novinare.

Ta manifestacija traje već 12 godina, a prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << put je održana 1999. godine, kada se za vreme NATO bombardovanja venčalo 19 parova.

Organizacioni odbor manifestacije je saopštio da se ove godine očekuje venčanje oko 200 parova, a već su prijavljeni mladenci sa Kosova, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Najmlađi za sada prijavljeni mladoženja je rođen 1987. godine, a mlada 1991. godine, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić i izrazio zadovoljstvo što je ove godine veće učešće mladih parova, čak oko 80 odsto.

Krkobabić je rekao i da je 16 žena trudno i one će od grada dobiti kolica za bebe.

- Ova manifestacija je bitna ne samo za Beograd već i za celu Srbiju, jer na najbolji način oslikava duh Beograda i predstavlja pravi pozitivan znak, kazao je Krkobabić.

Ranijih godina, pored parova iz Srbije, na kolektivnom venčanju učestvovali su parovi iz Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Hrvatske, Kanade, SAD, Austrije, Nemačke, Švedske, Danske i Venecuele.

Kolektivno venčanje organizuju Turistička organizacija Beograda (TOB), Radio-televizija Srbije, Opština Savski venac i Udruženje "Kolektivno venčanje", pod pokroviteljstvom Skupštine grada.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljubav nema alternativu

Izvor: Danas, 05.Maj.2011

Manifestacija „Svadba za maštanje“, u okviru koje će se besplatno venčati 200 parova, biće organizovana 15. maja ispred Starog dvora, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada. Ovo će biti 13-to kolektivno venčanje, a nakon obavezivanja mladenaca na večnu ljubav...

Nastavak na Danas...

Svadba za maštanje

Izvor: GledajNapred, 06.Maj.2011, 10:56

   .Kolektivno venčanje    .MANIFESTACIJA. - Ispred Starog dvora, 15. maja, biće održana manifestacija "Svadba za maštanje", tokom koje će biti besplatno venčano dve stotine parova. Trinaesto kolektivno venčanje organizuju Turistička organizacija Beograda, RTS,...

Nastavak na GledajNapred...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.