Grad omogućuje bezbedno održavanje Beogradskog maratona

Izvor: Kurir, 17.Apr.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad omogućuje bezbedno održavanje Beogradskog maratona

Sekretar za sport i omladinu grada Beograda Aca Kovačević potvrdio je da se prestonica preko svojih službi i institucija aktivno priprema za održavanje jubilarnog maratona

BEOGRAD - Sve gradske službe završiće predviđene poslove do nedelje, 22. aprila, kada se održava jubilarni Beogradski maraton, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Sekretar za sport i omladinu grada Beograda Aca Kovačević potvrdio je da se naša prestonica >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << preko svojih službi i institucija aktivno priprema za održavanje jubilarnog maratona, kako bi jedna od masovnijih manifestacija u našoj zemlji bila organizovana na visokom nivou.

Načelnik odeljenja za koordinaciju, praćenje i upravljanje projektima – „Čvorište” Darko Glavaš istakao je da je rezultat višemesečnog posla dobra koordinacija svih gradskih službi i organizatora trke.

Veliki broj radnika obavlja poslednje pripreme na uređenju trase, koja u sve tri trke (maraton, polumaraton i „Trka zadovoljstva”) ostaje ista kao i prethodnih godina.Trenutno su na terenu ekipe „Beograd-puta”, „Čistoće”, „Zelenila”, „Elektrodistribucije Beograd” i „Javne rasvete”, ukazao je Glavaš.

On je uputio apel građanima da uklone vozila sa trase maratona, kako bi se trka održala nesmetano i pozvao ih na razumevanje zbog izmene režima gradskog prevoza u tom periodu.

Koordinator Sekretarijata za saobraćaj Ljiljana Kuzmanović i predstavnik Policijske uprave grada Beograda Nedeljko Munjas izrazili su očekivanje da će, kao i prethodnih godina, maraton proći besprekorno, uz konstataciju da će zbog Mosta na Adi saobraćaj biti dodatno rasterećen.

Predstavnik Sekretarijata za zdravstvo doktor Goran Marković naveo je da će radi zdravstvene bezbednosti učesnika maratona na terenu biti 15 ekipa.

Direktor „Beogradskog maratona” Dejan Nikolić istakao je da bez ovako dobre organizacije, pre svega gradskih službi, ne bi ni bilo Beogradskog maratona. On je podsetio da učesnici na našem maratonu imaju priliku da ostvare olimpijsku normu, kao i da će biti organizovano nekoliko humanitarnih akcija, pre svih „Trčimo za bebe”, nastavak izgradnje kuća za izbeglice, pomoć invalidima grada Beograda i obolelima od raka.

Nikolić je, u skladu sa ovogodišnjem sloganom „Možemo svi”, pozvao građane da se pridruže „Kurir – trci zadovoljstva”, kako bi se povodom jubijela oborio rekord od 25.000 učesnika.

Čišćenje slivnika na trasi Beogradskog maratona

Ekipe „Beogradske kanalizacije” će u okviru planskog čišćenja kanalizacione mreže i priprema za održavanje Beogradskog maratona od četvrtka, 19. aprila, u 23 sata, do petka, 20. aprila u 7 sati, čistiti slivnike u Nehruovoj ulici na Novom Beogradu, na delu između Vojvođanske i Jurija Gagarina.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” moli Beograđane da ne parkiraju vozila na slivnicima i revizionim silazima, kao ni u njihovoj blizini, kako bi se omogućio rad ekipama ovog preduzeća.

Sve dodatne informacije potrošači mogu dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na broj telefona 3606-606, kao i na veb- adresi www.bvk.rs.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.