Beograd Prajd: Nedelja Ponosa i Prajd Marš u drugačijoj formi

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Avg.2020, 11:24

Beograd Prajd: Nedelja Ponosa i Prajd Marš u drugačijoj formi

Organizacioni Odbor Beograd Prajda saopštio je danas da se "Nedelja Ponosa" i "Prajd Marš" neće se održati u tradicionalnoj formi, već će se program Nedelje Ponosa delom održavati onlajn a živi program biće redukovan i organizovan u skladu sa važećim propisima i preporukama državnih organa.

Kako se navodi u saopštenju, odluka je doneta zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom, događaji planirani za Nedelju Ponosa, koja se održava od 14. do 20. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Prajd Marš, 19. septembra, kao i da će program biti objavljen početkom septembra.

Ove godine obeležava se jubilarna deseta po redu Nedelja Ponosa, a planirano je bilo da ovogodišnji čini više od 70 događaja u vidu izložbi, predavanja, razgovora, predstava i žurki.

Planirano je bilo i da se program Nedelje ponosa završi Prajd Maršom i Prajd koncertom.

"Iako se većina aktivnosti Beograd Prajda od početka pandemije održava onlajn, naglašavamo važnost obeležavanja borbe za ravnopravnost i ljudska prava LGBT+ zajednice i ukazujemo na nejednak i loš položaj LGBT+ zajednice u Srbiji uz očekivanje da nova Vlada Srbije bez odlaganja usvoji Zakon o registrovanim partnerstvima i Zakon o rodnom identitetu", navodi se u saopštenju Beograd Prajda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nedelja ponosa u Beogradu ove godine u drugačijem formatu

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2020

Organizacioni Odbor Beograd Prajda saopštio je danas da je odlučio da se, zbog epidemiološke situacije, događaji planirani za Nedelju ponosa od 14. do 20. septembra i Prajd marš 19. septembra održe u promenjenom obliku...Program Nedelje ponosa će se delom održavati onlajn dok će živi program...

Nastavak na Radio 021...

Nedelja Ponosa i Prajd neće biti u tradicionalnom obliku

Izvor: RTS, 19.Avg.2020

Organizacioni Odbor Beograd Prajda doneo je odluku da se zbog loše epidemiološke situacije izazvane kovidom-19 događaji planirani za Nedelju Ponosa, od 14. do 20. septembar, i Prajd Marš, koji je planiran 19. septembra, održe u promenjenom obliku. . Program Nedelje Ponosa...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.