Izvor: KreditniCentar.rs, 24.Jan.2012, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamata na dozvoljeni minus i do 38 odsto

Prosečna kamata na dozvoljeni minus na tekućem računu je 30,56 odsto, a najveća je u Banci Inteza 38,42 odsto.Visoke kamata na dozvoljeni minus imaju i Poštanska štedionica, Kredi Agrokol (37,67%), Čačanska banka (35) i Alfa banka (34,96), dok su najniže u Dunav banci iz Zvečana (20,25), Vojvođanskoj (23,3) i JUBMES (23.55).

Prosečna zatezna kamatna stopa na nedozvoljeno prekoračenje po tekućem računu na kraju septembra iznosila je 52,54. Kamatne stope na nedozvoljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu KreditniCentar.rs << minus kretale su se u rasponu od 24 odsto (Marfin banka) do 80 odsto u KBC banci.
Troškove održavanja tekućeg računa ne naplaćuju tri banke - AIK banka, Findomestik banka i Folksbanka, dok ih druge banke naplaćuju u iznosu od 75 do 200 dinara.
Stambeni krediti
Prosečna kamatna marža na stambene kredite iznosila je 4,84 odsto, a bila je u rasponu od 1,663 (Unikredit) do 8,98 odsto (Kredi banka Kragujevac), s tim što je najveći broj banaka, ukupno njih 13, imalo marže u rasponu od četiri do šest odsto.
U trećem kvartalu 2011. godine marže su smanjene kod 'KBC banke', 'Pireus banke' i 'Vojvođanske banke'. 'NLB banka' i 'Sosijete ženeral banka' primenjuju fiksnu maržu, koja se dodaje na referentnu kamatnu stopu i koja se ne menja u toku otplate kredita.
U trećem tromesečju, 19 banaka je u ponudi imalo stambene kredite kod kojih je kamata iskazana kao referentna kamatna stopa uvećana za kamatnu maržu, osam banaka je nudilo kredite kod kojih je iskazana ukupna kamatna stopa, čija promenljivost nije direktno uslovljena promenom vrednosti određene referentne kamatne stope, ili kredite s fiksnom kamatnom stopom.
autor: ZM
Izvor: novimagazin.rs | Ilustracija: kreditnicentar
Pogledaj vesti o: Banca Intesa

Nastavak na KreditniCentar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KreditniCentar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KreditniCentar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.