Dodeljene Virtus nagrade za filantropiju

Izvor: RTS, 23.Mar.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene "Virtus" nagrade za filantropiju

Nagrade za filantropiju "Virtus" dodeljene su po 12. put kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, koji su tokom prošle godine na dugoročan i najefikasniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa.
Glavna nagrada za doprinos kompanijama na nacionalnom nivou pripala je Banka Intesi a. d. Beograd, a uručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << is ocijalna pitanja Zoran Đorđević.

Nagrada za malo i srednje preduzeće, koju je uručio američki ambasador u Srbiji Kajl Skat, pripala je firmi "Bosis" iz Valjeva.
Kompanija "Filip Moris" dobitnik je nagrade za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora. Nagradu je uručula izvršna direktorka Balkanskog fonda za demokratiju Gordana Delić.
Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici uručio je kompaniji CRH Srbija d.o.o. Popovac nagradu za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje.
Specijalna nagrada za doprinos zadužbinarstvu posthumno je dodeljena Ljubinki Vivčar, a uručila je ambasadoka Australije u Srbiji Rut Stjuart, dok je Ana Toci iz Saveta stranih investitora uručila Mariju Milakoviću specijalnu nagradu za međugeneracijsko povezivanje.
Robert Čoban, direktor Kolor pres grupe i član žirija "Virtus" nagrade, dodelio je Stefanu Nikoliću specijalnu nagradu za mladog filantropa.
Katarina Obradović Jovanović iz Ministarstva privrede Republike Srbije i članica žirija dodelila je specijalnu nagradu za pomoć stanovništvu u ruralnim područjima.
Nagrada za individualni doprinos filantropiji pripala je Milomiru Glavčiću, a uručio je ambasador Francuske Frederik Mondoloni.
"Virtus" nagrada, ustanovljena 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji.
Konkurs za nagradu je trajao od 21. januara do 19. februara 2019. godine.
Dobitnike nagrada izabrao je nezavisni žiri čiji su članovi istaknuti pojedinci i stručnjaci iz državne uprave, poslovnog sektora, univerziteta i medija.
"Virtus" nagradu organizuje Trag fondacija uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USA).
Pogledaj vesti o: Banca Intesa

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uručene Virtus nagrade za filantropiju

Izvor: Danas, 23.Mar.2019

Nagrade za filantropiju "VIRTUS" Trag fondacija dodelila je danas po 12. put, kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, koji su tokom prošle godine na dugoročan i najefikasniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa. Članak Uručene Virtus...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.