Dodeljene VIRTUS nagrade za filantropiju

Tanjug

23. 03. 2019. u 14:43

Glavna nagrada za doprinos kompanijama na nacionalnom nivou pripala je Banca Intesi a.d Beograd, a uručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević

 Додељене ВИРТУС награде за филантропију

Ambasadori Rut Stjuart, Frederik Mondoloni, Sem Fabrici, Kajl Skat, ministar Zoran Đođević i direktorka Trag fondacije Biljana Dakić Đođević / Foto Tanjug

Nagrade za filantropiju "Virtus" dodeljene su danas, po 12. put, kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, koji su tokom prošle godine na dugoročan i najefikasniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa.

Glavna nagrada za doprinos kompanijama na nacionalnom nivou pripala je Banca Intesi a.d Beograd, a uručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Nagrada za malo i srednje preduzeće, koju je uručio američki ambasador u Srbiji Kajl Skat, pripala je firmi Bosis iz Valjeva.

Kompanija Filip Moris dobitnik je nagrade za dugoročno partnerstvo između poslovnog I neprofitnog sektora. Nagradu je uručula izvešna direktorka Balkanskog fonda za demokratiju Gordana Delić.

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici uručio je kompaniji CRH Srbija d.o.o Popovac nagradu za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje.

Specijalna nagrada za doprinos zadužbinarstvu posthumno je dodeljena Ljubinki Vivčar, a uručila je ambasadoka Australije u Srbiji Rut Stjuart, dok je Ana Toci iz Saveta stranih investitora uručila Mariju Milakoviću specijalnu nagradu za međugeneracijsko povezivanje.

Robert Čoban, direktor Color Preš grupe i član žirija VIRTUS nagrade, dodelio je Stefanu Nikoliću specijalnu nagradu za mladog filantropa, dok je Katarina Obradović Jovanović iz Ministarstva privrede Republike Srbije i članica žirija VIRTUS nagrade dodelila specijalnu nagradu za pomoć stanovništvu u ruralnim područjima.

Nagrada za individualni doprinos filantropiji pripala je Milomiru Glavčiću, a uručio je ambasador Francuske Frederik Mondoloni.

VIRTUS nagrada, ustanovljena 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji.

Konkurs za VIRTUS nagradu je trajao od 21. januara do 19. februara 2019. godine.

Dobitnike nagrada izabrao je nezavisni žiri čiji su članovi istaknuti pojedinci i stručnjaci iz državne uprave, poslovnog sektora, univerziteta i medija.

VIRTUS nagradu organizuje Trag fondacija uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USA).


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije