Izložba kostima Tvoja ruka u mojoj u Bačkoj Palanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2021, 09:28

Izložba kostima "Tvoja ruka u mojoj" u Bačkoj Palanci

Izložba kostima "Tvoja ruka u mojoj", kostimografkinje Tijane Sićević, biće otvorena krajem juna meseca u Bačkoj Palanci.

"Kostimi koji će biti izloženi, rađeni su za istoimenu predstavu Nebojše Dugalića, inspirisanu istinitom pričom jednog od najvećih svetskih književnika, Antonu Čehovu i njegovoj ženi, slavnoj glumici Olgi Kniper, po tekstu Kerol Rokamore", kaže autorka za RTV.

"Predstava govori o nesvakidašnjoj ljubavi Čehova i Olge, ljubavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja je trajala šest godina, dokaz za to su pisma koja su razmenjivali. Žanrovski se može okarakterisati kao komedija po Čehovu", dodaje Sićevićeva.

"Na festivalu u Moskvi, predstava u celini je nagrađena Zlatnim vitezom, sigurna sam da su tome doprineli i kostimi koje glumci nose na sceni", uz osmeh zaključuje ona.

Svi kostimi biće izloženi u galeriji Muzeja grada.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.