Izvor: Radio 021, 03.Jul.2020, 22:04

Za sedmoro uhapšenih u aferi "Jovanjica" određen pritvor do 30 dana

Posle saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, za sedmoro uhapšenih u aferi "Jovanjica", među kojima je i petoro pripadnika BIA i MUP-a, određen je pritvor do 30 dana.

Pripadnici BIA Aleksandar T. i Branislav R, uhapšeni su u sredu u nastavku istrage vezano za nezakonitu proizvodnju marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica". Pored njih, uhapšeni su i pripadnici MUP Milan K, Zoran B. i Radovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << B. U bekstvu je Saša V, oficir Vojnoobaveštajne agencije (VOA).

Oni su uhapšeni zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

Iz Tužilaštva je prethodno saopšteno da su članovi ove organizovane kriminalne grupe u periodu od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršila navedena krivična dela po nalogu organizatora Predraga Koluvije koji se već nalazi u pritvoru.

Policija je u novembru 2019. godine uhapsila Predraga Koluviju pošto je otkrila da poseduje falsifikovanu značku Ministarstva unutrašnjih poslova. Nakon toga, na plantažama "Jovanjice", policajci su otkrili veliki zasad marihuane i uhapsili osmoro njegovih saradnika. Zaplenjeno je blizu 650 kilograma osušene marihuane i 65.500 stabljika ove biljke.

Detalji istrage o hapšenjima u slučaju "Jovanjica": Pripadnici MUP I BIA čuvali drogu i evre

Uhapšeni su sa još dvojicom osumnjičenih, privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje ih tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprava. Prema saopštenju TOK, oni su ova krivična dela vršili od januara do 14. novembra prošle godine, po nalogu organizatora grupe, Predraga Koluvije, koji je već sedam meseci u pritvoru.

Kako "Novosti" saznaju, tokom pretresa stanova i objekata koje koriste privedeni bezbednjaci i policajci, pripadnici MUP Srbije su kod nekih od njih pronašli veću količinu narkotika, ali i više od 60.000 evra. Dvojica osumnjičenih pripadnika BIA zaposlena su u beogradskom centru Agencije. Milan K. je zaposlen u Jedinici za obezbeđenje ličnosti i objekata MUP Srbije, a preostala dvojica su zaposlena u Kriminalističkoj policiji Srbije.

Autor: N1, Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.