Za sedmoro uhapšenih u aferi "Jovanjica" određen pritvor do 30 dana

Posle saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, za sedmoro uhapšenih u aferi "Jovanjica", među kojima je i petoro pripadnika BIA i MUP-a, određen je pritvor do 30 dana.
Pripadnici BIA Aleksandar T. i Branislav R, uhapšeni su u sredu u nastavku istrage vezano za nezakonitu proizvodnju marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica". Pored njih, uhapšeni su i pripadnici MUP Milan K, Zoran B. i Radovan B. U bekstvu je Saša V, oficir Vojnoobaveštajne agencije (VOA).
 
Oni su uhapšeni zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.
 
Iz Tužilaštva je prethodno saopšteno da su članovi ove organizovane kriminalne grupe u periodu od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršila navedena krivična dela po nalogu organizatora Predraga Koluvije koji se već nalazi u pritvoru.
 
Policija je u novembru 2019. godine uhapsila Predraga Koluviju pošto je otkrila da poseduje falsifikovanu značku Ministarstva unutrašnjih poslova. Nakon toga, na plantažama "Jovanjice", policajci su otkrili veliki zasad marihuane i uhapsili osmoro njegovih saradnika. Zaplenjeno je blizu 650 kilograma osušene marihuane i 65.500 stabljika ove biljke.
 
Detalji istrage o hapšenjima u slučaju "Jovanjica": Pripadnici MUP I BIA čuvali drogu i evre
 
Uhapšeni su sa još dvojicom osumnjičenih, privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje ih tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprava. Prema saopštenju TOK, oni su ova krivična dela vršili od januara do 14. novembra prošle godine, po nalogu organizatora grupe, Predraga Koluvije, koji je već sedam meseci u pritvoru.
 
Kako "Novosti" saznaju, tokom pretresa stanova i objekata koje koriste privedeni bezbednjaci i policajci, pripadnici MUP Srbije su kod nekih od njih pronašli veću količinu narkotika, ali i više od 60.000 evra. Dvojica osumnjičenih pripadnika BIA zaposlena su u beogradskom centru Agencije. Milan K. je zaposlen u Jedinici za obezbeđenje ličnosti i objekata MUP Srbije, a preostala dvojica su zaposlena u Kriminalističkoj policiji Srbije.
  • Ivana

    04.07.2020 08:53
    Ratni veterani i pošten svet preživljava i krpi kraj sa krajem, a ovakav ološ se šepuri....neće da valja, drugovi...neće...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija