ZAŠTO SU UVEDENE SANKCIJE VULINU? Vučić otkrio šta mu je rečeno, OVO je razlog

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 22:48

ZAŠTO SU UVEDENE SANKCIJE VULINU? Vučić otkrio šta mu je rečeno, OVO je razlog

Predsednik Vučić tvrdi da su Vulinu uvedene sankcije zbog njegovog odnosa prema Rusiji.

Govoreći o sankcijama direktoru BIA Aleksandru Vulinu, predsednik kaže da su njemu sankcije uvedene zbog njegovog odnosa prema Rusiji i da to nema veze sa prodajom oružja.

Ističe da Zapad ne želi da ima takmaca u prodaji oružja i da mu zbog toga smeta razvoj srpske vojne industrije.

- Vi imate pravo da radite šta hoćete i da šaljete kasetnu municiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kome hoćete, a mi nemamo pravo ono što je zakonom dozvoljeno? Što? Da naša deca nemaju 'leba da jedu. Ne rade to samo Amerikanci. To svi u svetu rade. Tu su veliki profiti i interesi. Kažu da imaju nešto oko droge, ako imaju bilo kakvu informaciju o tom pitanju mi ćemo procesuirati Vulina, ali znamo da nemaju ništa o tome - rekao je Vučić.

Kaže da ne bi bilo sankcija Vulinu da je on, kao predsednik Srbije, pre nekoliko dana najavio uvođenje sankcija Rusiji.

Razlog je Moskva i njegov odnos prema Rusiji. I da sam ja koji dan pre toga rekao da uvodimo sankcije Rusiji, sankcija prema Vulinu ne bi ni bilo.

- Naravno da su nam mnogo važni odnosi sa SAD. Ima mnogo ljudi u administraciji sa kojima dobro sarađujemo.

- Sankcije Vulinu za nas nije laka mera, to bila moja politika i ja sam za to kriv, ali mi moramo da razumemo da je to vrlo ozbiljna situacija i da se tako prema tome odnosimo.

Predsednik je dodao i to da on ovim ne iznosi svoje mišljenje, već govori ono što zna i ono što mu je rečeno.

- Uvedi sankcije Rusiji, i nema sankcija ni za koga.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.