Vranjanci u grupi Darka Šarića

Izvor: TvojPortal.com, 14.Sep.2011, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjanci u grupi Darka Šarića

Izvor:JužneVesti Službenici BIA i srpske policije uhapsili su danas u Vranju trojicu građana za koje se sumnja da su deo kriminalne grupe Darka Šarića.


Uhapšeni su Nebojša Spasić (48), Goran Bogdanović (41) i Goran Vučković (50), zbog "postojanja osnova sumnje da su tokom 2009. godine izvršili krivično delo pranje novca".
- Sumnja se da su krivična dela vršena na taj način što su u navedenom >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << vremenskom periodu, postupajući po nalozima organizatora Darka Šarića i Bobana Stoiljkovića, sredstva ostvarena prodajom narkotika preuzimali i koristili za kupovinu imovine-preduzeća, a sve u cilju sticanja ekonomske dobiti i moći ove organizovane kriminalne grupe - navodi se u saopštenju MUP Srbije.
Prema navodima iz policije "deponovana devizna sredstva usmeravana su kao sredstvo obezbeđenja za dobijanje bankarskih garancija Komercijalne banke, koje su korišćene u postupku privatizacije preduzeća Bratstvo-Preševo".
- Ove novčane transakciji nisu prijavnjene Upravi za sprečavanje pranja novca, iako su znali da se radi o nelegalnom novcu koji potiče od izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Na ovaj način osumnjičeni su do sada pokušali da legalizuju više miliona evra stečenih prodajom narkotika - dodaje se u saopštenju.
Iz MUP navode da se za četvrtim članom ove grupe Agušem Erdinčem (1968) iz Vranja, intezivno traga.

vranjedarko saric
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.