VRBOVALI UBICE ZA POTREBE KAVČANA: Ko su uhapšeni u jučerašnjoj akciji MUP i BIA, jedan od njih bio osumnjičen za ubistvo navijača Rada

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2023, 11:55

VRBOVALI UBICE ZA POTREBE KAVČANA: Ko su uhapšeni u jučerašnjoj akciji MUP i BIA, jedan od njih bio osumnjičen za ubistvo navijača Rada

Sumnja se da su uhapšeni angažovali ubice iz Kraljeva za potrebe Radoja Zvicera i Nikole Vuševića, koji su naručioci ubistava.

U jučerašnjoj akciji MUP-a i BIA uhapšena su šestorica muškaraca od kojih se jednom sudilo za ubistvo navijača FK Rad sa Banjice Ognjena Žanića.

On je navijač Partizana sa oko 30 krivičnih dela u dosijeu, a za njim je sada bila raspisana potraga zbog krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dela prinuda.

Naime, Žanić je hladnokrvno ubijen u maju 2018. godine dok je sedeo u parku na Čukarici.

- Dok je Ognjen sedeo na klupi, prišla su mu dvojica muškaraca, a zatim je jedan od njih izvukao pištolj i ispalio tri hica u Žanića. Mladić je u teškom stanju prevezen na Urgentni centar, a uprkos borbi lekara, ubrzo je preminuo - preneli su mediji.

Očevici su policiji ispričali da su videli muškarca starog oko 25 godina, obučenog u crnu majicu i pantalone, kako se udaljava iz parkića u kome je Žanić upucan.

Nakon nekoliko dana policija je privela dvojicu osumnjičenih, od kojih je jedan kasnije pronađen mrtav u svom stanu. Dvojica tada osumnjičenih su, inače, policiji bili odranije poznati zbog teških krivičnih dela.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio obojicu osumnjičenih od optužbi za ubistvo Ognjena Žanića.

Sumnja se da su uhapšeni angažovali ubice iz Kraljeva za potrebe Radoja Zvicera i Nikole Vuševića, koji su naručioci ubistava. Kriminalna grupa Nikole Vuševića, poznatija kao "Vračarci", ali i Veljko Belivuk i Marko Miljković, upravo su u Kraljevu imali ljude, koji su za njih angažovali ubice, spremne da za nekoliko hiljada evra i nešto kokaina okrvave ruke.

Podsetimo, više od 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal u opsežnoj regionalnoj akciji uhapsili su više od 70 osoba, među kojima i članove dve organizovane kriminalne grupe, izvršili pretres na 80 lokacija i zaplenili veću sumu novca, više desetina luksuznih automobila, veću količinu oružja i municije, više kilograma narkotika i zlata.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija, teška krađa, udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo u pokušaju.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.