Srbija preduzima mere!

Izvor: Mondo, 16.Nov.2017, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija preduzima mere!

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost održana je danas u Beogradu. Nebojša Stefanović: Dobro smo razumeli šta je rekao Bakir Izetbegović.

Foto: Tanjug, Rade Prelić

Ministar Nebojša Stefanović rekao je nakon sednice da su "dobro razumeli sve što je rekao Bakir Izetbegović" i dodao da su analizirali sve što je rečeno u tom kontekstu, kao i da će biti preduzete mere u okviru nadležnosti.

Stefanović nije mogao da govori o konkretnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << potezima.

"Sve smo analizirali, sasvim dobro razumeli poruke i nismo to doživeli kao dobrosusedsku poruku", rekao je Stefanović novinarima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

To je prvi put da je jedan od najviših zvaničnika susedne države poručio da želi raspad naše zemlje, pojasnio je, te ponovio da je Izetbegović rekao da su njegova nadanja da će se to dogoditi.

Jako je loša takva poruka, ona je politička u svakom slučaju, i ne može se objasniti time da je to tehnički neizvodljivo, rekao je Stefanović.

Ozbiljna situacija! Sve se komplikuje...

Sednici koja je održana u zdanju na Andrićevom vencu, pored Aleksandara Vučića kao šefa države, prisustvovali su i sekretar tog Saveta Nebojša Stefanović, direktor BIA Bratislav Gašić, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, ministarka pravde Nela Kuburović, načelnik generalštaba VS general Ljibiša Diković, ministar odbrane Aleksandar Vulin...

ŠTA JE "ZAPALILO" REGION

U intervjuu za Dojče vele bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je što se njega tiče Kosovo do sada trebalo da bude priznato, ali da je za to potreban konsenzus na nivou BiH.

Upitan da sa "da" ili "ne" odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati Republiku Kosovo Izetbegović je rekao: "Nadam se da".

Izetbegović je nakon objavljenog intervjua Dojče vele, koji je preneo Tanjug, odmah reagovao navodeći da je "agencija Tanjug netačno prenela delove intervjua, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave".

Evo i snimka celog intervjua:



Izvor: youtube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UBI NAS JEDNA REČ: Kako je Izetbegović poslao poruku da BiH treba da prizna Kosovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2017

Izetbegović je i ranije navijao za to da BiH prizna nezavisnost Kosova, a u Beogradu je odmah najavljena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost..Samo mesec dana pred posetu tročlanog Predsedništva BiH Beogradu, jedna reč izazivala je haos sa obe strane Drine. Da se ovako nešto desilo pre 25 godina,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.