Odbor za kontrolu službi bezbednosti o radu BIA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2023, 17:01

Odbor za kontrolu službi bezbednosti o radu BIA

Na današnjoj, petoj sednici Odbora za kontrolu službi bezbednosti razmatrani su i usvojeni redovni izveštaj o radu Bezbednosno-informativne agencije i o stanju bezbednosti u Srbiji u periodu od 1. oktobra 2021. do 30. septembra 2022.

Na sednici koja je bila zatvorena za javnost Aleksandar Vulin, direktor BIA, upoznao je članove Odbora sa svim najznačajnijim aktivnostima Agencije u prethodnom periodu i dao iscrpne odgovore na sva pitanja, čime je članovima Odbora omogućeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potpuno sagledavanje realizovanih aktivnosti i zadataka iz nadležnosti BIA.

Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti složio se u oceni da je stanje bezbednosti u Srbiji stabilno, iako su u prethodnom periodu pojedini izazovi, rizici i pretnje po bezbednost dobili na intenzitetu usled globalnih političkih, bezbednosnih i ekonomskih promena, nastalih prvenstveno kao posledica rusko-ukrajinskog sukoba.

Bečić je istakao da situacija na Kosovu i Metohiji ima potencijal da bude izvor nestabilnosti celog regiona, a ne samo Srbije, kao i da je jasno da čvrsto opredeljenje predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije za nastavak pregovora predstavlja nastojanje da se održe mir i stabilnost.

Članovi Odbora pozitivno su ocenili izveštaje Bezbednosno-informativne agencije i konstatovali da je u izveštajnom periodu BIA realizovala sve planirane i vanredne zadatke iz svojih nadležnosti propisanih zakonom.

Članovi Odbora podržali su rad Agencije i njenih pripadnika i istakli da i u budućnosti očekuju da pripadnici Agencije požrtvovano i profesionalno obavljaju svoje zadatke i poslove na očuvanju ustavnog poretka zemlje.

Pozdravljeno je kontinuirano unapređenje bilateralne i multilateralne saradnje sa državnim organima Srbije, kao i sa partnerskim srodnim službama.

Ocenjeno je da ovakav vid saradnje doprinosi iznalaženju najefikasnijih načina za suprotstavljanje aktuelnim bezbednosnim izazovima, kako na regionalnom, tako i globalnom planu.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VULIN PREDSTAVIO IZVEŠTAJ O RADU BIA: Održana peta sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023

Odbor za kontrolu službi bezbednosti održao je, 8. februara 2023. godine, Petu sednicu Odbora...Na sednici, koja je bila zatvorena za javnost, Odbor je razmatrao i usvojio redovne izveštaje o radu Bezbednosno-informativne agencije i izveštaje o stanju bezbednosti u Republici Srbiji, koji obuhvataju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.