Lažni službenik BIA varao narod

Izvor: juGmedia, 14.Nov.2013, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni službenik BIA varao narod

NIŠ/PREŠEVO – Policija traga  za Zvonkom C.(59) iz Kragujevca, protiv koga je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

Zvonko je navodno decembra 2004.godine, stupio u kontakt sa Alijom A. iz okoline Preševa i njegovim rođenim bratom Sefedinom Ć. iz okoline Preševa, osuđenim licem na izdržavanju kazne zatvora u Kaznenom-popravno zavodu u Nišu, zbog izvršenja krivičnog dela ubistva. Zvonko C. se lažno predstavio kao visoki funkcioner Bezbedonosno-informativne >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << agencije i tvrdio da sa te pozicije može da pomogne Sefedinu Ć. da mu se skrati kazna zatvora u trajanju od jedne godine, kao i da će prilikom izdržavanja kazne zatvora u Kaznenom-popravno zavodu imati bolji tretman i da će iz zatvorenog dela KPZ-a biti prebačen u deo polu-otvorenog tipa. Za navedenu uslugu je od oštećenih u više navrata primio novac u ukupnom iznosu od 1.448.463 dinara, za koliko ih je i oštetio.

Takođe, u periodu od 2004. do 2007.godine,  lažno se predstavljajući kao visoki funkcioner BIA, doveo u zabludu Hasana R. iz Bujanovca, da će da mu pomogne u postupku privatizacije i povoljne kupovine privrednog subjekta „Bratstvo“ DOO Preševo, za šta mu je u navedenom periodu od strane Hasana R. uplaćeno 2.207.800,00 dinara, za koliko ga je i oštetio.

(Kraj)ena
Pogledaj vesti o: BIA,   Kragujevac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lažni funkcioner BIA varao ljude

Izvor: B92, 14.Nov.2013

Niš -- Policija traga za Zvonkom C. (49) iz Kragujevca koji se lažno se predstavljao kao funkcioner Bezbedonosno-informativne agencije (BIA)...Policija je saopštila da je Zvonkom C obećavao bolji tretman osuđenom licu u niškom Kažneno-poravnom zavodu i pomoć radi povoljne kupovine preduzeća...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.