U Evropskom parlamentu zabrinutost zbog imenovanja Vulina na čelo BIA

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2023, 12:03

U Evropskom parlamentu zabrinutost zbog imenovanja Vulina na čelo BIA

U Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta (AFET) izražava se žaljenje zbog toga što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, te se izražava zabrinutost zbog imenovanja Aleksandra Vulina na čelo obaveštajne službe (BIA). AFET je u sredu 26. aprila usvojio izveštaj čiji je autor izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu (EP) Vladimir Bilčik. U ovom izveštaju se podseća Srbija da kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU), mora da se da se pridržava principa i politike...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Izveštaj Evropskog parlamenta: Rusija stvara tenzije u državama Zapadnog Balkana

Izvor: Danas, 26.Apr.2023

Rusija koristi uticaj u Srbiji pokušavajući da destabilizuje i meša se u susedne suverene države, navodi se u izveštaju usvojenom u Odboru za strano uplitanje u Evropskom parlamentu (EP) 26. aprila.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.