Hil: Vulin nije neko koga žele da vide u SAD, niti da imaju kontakte sa njim

Izvor: VOA, 13.Jul.2023, 15:26

Hil: Vulin nije neko koga žele da vide u SAD, niti da imaju kontakte sa njim

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da su Sjedinjene Države pažljivo posmatrale aktivnosti Aleksandra Vulina, direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i da su zaključili da on nije osoba koju žele da vide u Americi, niti da imaju bilo kakve kontakte sa sa njim. Tokom posete arheološkom lokalitetu Belo brdo Hil je objasnio da su sankcije Vulinu uvedene kao mera zaštite SAD i da one znače da mu neće biti odobrena viza za ulazak u SAD, niti da može da ima bilo kakve poslovne kontakte ili finansijske aktivnosti u Americi. “Rekli smo vrlo jasno – ovo nisu sankcije protiv bilo koje od institucija Srbije. Ovo su sankcije protiv određene osobe. Pažljivo smo posmatrali tu osobu, njene aktivnosti i zaključili smo da on nije neko koga želimo da vidimo u poseti Americi. Niti želimo da imamo bilo kakve poslovne kontakte sa njim. I na osnovu toga sankcije su uvedene da se zaštitimo”, rekao je Hil u obraćanju medijima. Takođe, američki ambasador je rekao i da razume da građani ovo posmatraju dublje, u smislu šta to znači i kako će uticati na odnose Srbije i Amerike: “Moj stav je da je taj odnos dobar. I postaje bolji. Mislim da Srbija ima vrlo jasan cilj da bude deo zapadnih institucija. I koliko će na tom putu napredovati zavisi od nje. Ali mi želimo da asistiramo, pomognemo i budemo deo tog procesa priduživanja Srbije Zapadu”, rekao je Hil dodao: “Ne osećamo da je gospodin Vulin uopšte zainteresovan da bude deo toga. Tako da smo na osnovu informacija koje su nam bile dostupne preduzeli ovu meru sankcija”.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador SAD: Sankcije Vulinu kao mera zaštite Sjedinjenih Država

Izvor: VOA, 13.Jul.2023

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da su Sjedinjene Države pažljivo posmatrale aktivnosti Aleksandra Vulina, direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i da su zaključili da on nije osoba koju žele da vide u Americi, niti da imaju bilo kakve kontakte sa sa njim. Hil je objasnio...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.