BIA ipak krila Karadžića

Izvor: Blic, 29.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIA ipak krila Karadžića

Postoje dokazi u dokumentaciji BIA, koji ukazuju na to da su od novembra

2007. bivši šef BIA Rade Bultatović i bivši premijer Vojislav Koštunica znali, ili su po službenoj dužnosti morali znati, gde se nalazi Radovan Karadžić.


To su Dnevniku preneli "izvori bliski krugovima koji u Briselu i Hagu pomno prate saradnju Srbije s Haškim tribunalom".

Po rečima sagovornika novosadskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lista, neposredno po odlasku Radeta Bultovića i dolasku Saše Vukadinovića na čelo nekadašnje Službe državne bezbednosti, u dokumentaciji BIA pronađena je adresa „haškog optuženika" Dragana Dabića i beleška koja je datirana na novembar 2007.

"Istina je da u belešci nije napisano ime Karadžića već Dabića, ali s dodatkom da se radi o haškom optuženiku. Budući da na listi haških optuženika nema imena Dabića, jasno je da se radilo o lažnom identitetu, a teško je poverovati da nadležna lica nisu znala o kome se radi", prenosi isti izvor.

Čak je moguće, dodaje taj izvor, da su Bulatović i Koštunica možda i ranije imali informacije o kretanju tobožnjeg Dragana Dabića.

Interesantno je da nove vlasti nisu imale pojma o kome se radi, tako da su, po otkrivanju da je tada misteriozni Dragan Dabić haški optuženik, neki pomislili da bi moglo da se radi o Ratku Mladiću i, kako kaže Dnevnikov sagovornik, bili su vrlo razočarani kada se ustanovilo da je reč o

Karadžiću.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.