MLADEN BOSIĆ: Dodik mi je uputio ozbiljne pretnje po život

Izvor: Kurir, 27.Dec.2015, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MLADEN BOSIĆ: Dodik mi je uputio ozbiljne pretnje po život

Dobio sam pre nekoliko dana ozbiljnu pretnju od Dodika i zbog te pretnje sam preduzeo određene mere na ličnoj sigurnosti. U toj pretnji je čak definisano i mesto gde će doći do napada, rekao je Bosić novinarima u Banjaluci.

Banja Luka -- Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je da mu je predsednik RS Milorad Dodik uputio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pretnju po život.

On je naveo da je zbog tih pretnji preduzeo određene mere za ličnu bezbednost.

"Dobio sam pre nekoliko dana ozbiljnu pretnju od Dodika i zbog te pretnje sam preduzeo određene mere na ličnoj sigurnosti. U toj pretnji je čak definisano i mesto gde će doći do napada", rekao je Bosić novinarima u Banjaluci.

Po njegovim rečima, pretnju je dobio preko posrednika, ali je nije prijavio policiji, jer smatra da policija ne bi preduzela nikakve mere.

Bosić je rekao da su ga te pretnje podsetile na ubistvo potpredsednika SDS-a Branislava Garića, čiji je ubica oslobođen jer je veštak neuropsihijatrijske struke dao nalaz da je psihički neuračunljiv.

"Ova situacija, takođe s veštakom neuropsihijatrijske struke oko Dodikovog psihičkog zdravlja, naterala me je da se zamislim i mogu da kažem da nisam uplašen, ali nisam ni ravnodušan", rekao je Bosić.

Potpredsednika SDS-a Branislava Garića je u njegovoj kancelariji u Doboju u aprilu 2009. godine ubio biznismen Rajko Savić, koga je sud kasnije oslobodio krivice, zabranivši u samo nošenje oružja u trajanju od šest meseci.

Posle završnog ročišta održanog po Dodikovoj tužbi protiv Bosića za klevetu, lider SDS-a je kazao da je psihijatrijski veštak svedočio da Dodik zbog Bosićeve izjave da je "ukrao milione maraka" ima "velikih psihičkih problema i da je oboleo od PTSP-a".

Dodik je potom izjavio da će sačekati završetak suđenja i da će potom, ako sretne Bosića na ulici, lider SDS-a videti "koliko je on uneravnotežen".

Autor: Agencija BETA

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bosić: Dodik mi je uputio ozbiljnu pretnju

Izvor: Blic, 27.Dec.2015

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je danas da mu je predsednik RS i SNSD Milorad Dodik uputio pretnju po život i da je zbog toga preduzeo određene mere na ličnoj bezbednosti...Dobio sam ozbiljnu pretnju pre nekoliko dana od strane Dodika, i kao posledica te pretnje preduzeo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.