Zakerberg tvrdi da neće nasesti na novu politiku kompanije Apple

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 20:07

Zakerberg tvrdi da neće "nasesti" na novu politiku kompanije Apple

Zahvaljujući novim propisima, Apple je tehnički omogućio stvaranje alternativnih prodavnica aplikacija za iPhone u Evropskoj uniji. Međutim, to ne znači da će velike kompanije kao što je Meta "zagristi mamac".

Izvršni direktor Mete Mark Zakerberg rekao je u razgovoru sa investitorima kakav je stav kompanije prema novim politikama "jabuke".

"Mislim da ovo neće imati nikakvog uticaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na nas. Ovako kako su to primenili, bio bih veoma iznenađen ako bi bilo koji programer odlučio da ode u alternativne prodavnice aplikacija koje nude. Toliko opterećuje sve, i mislim da suprotno namerama EU. Biće veoma teško za bilo koga, uključujući i nas same, da se zaista ozbiljno pozabavimo ovim", rekao je Zakerberg.

Apple tvrdi da učitavanje programa trećih strana predstavlja bezbednosnu pretnju, ali Zakon o digitalnim tržištima EU (DMA) primorao je kompaniju da "otključa" iPhone uređaje u tom regionu. Međutim, Apple uvodi naknade koje bi "osakatile" poslovni model besplatnih aplikacija ako se distribuiraju izvan njegove prodavnice aplikacija.

Zakerbergovi komentari odslikavaju i žalbe drugih kompanija, uključujući Spotify, Epic Games i Microsoft. Tako su iz Epica rekli da je politika jabuke "zbrkana", iz kompanije Spotify su rekli da je Apple "dosegao novo dno", a iz kompanije 37signals su rekli da je u pitanju "režim iznude".

Evropski regulatori su rekli da će proučiti način na koji Apple implementira ova pravila nakon 7. marta, kada DMA stupi na snagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Apple,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OŠTRO: Zakerberg tvrdi da neće "nasesti" na novu politiku kompanije Apple

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024

Zahvaljujući novim propisima, Apple je tehnički omogućio stvaranje alternativnih prodavnica aplikacija za iPhone u Evropskoj uniji. Međutim, to ne znači da će velike kompanije kao što je Meta "zagristi mamac"...Izvršni direktor Mete Mark Zakerberg rekao je u razgovoru sa investitorima kakav...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.