Epl dobio spor protiv Samsunga

Izvor: RTS, 25.Avg.2012, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Epl" dobio spor protiv "Samsunga"

Južnokorejska kompanija "Samsung" mora da plati milijardu dolara odštete američkom "Eplu" zbog kopiranja inovativne tehnologije koju je "Epl" koristio za "Ajfon" i "Ajped".

Američka porota odlučila je da je južnokorejska kompanija "Samsung" kopirala inovativnu tehnologiju koju je američki "Epl" koristio za svoje revolucionarne uređaje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Ajfon" i "Ajped" i da mora da plati milijardu dolara odštete.

"Epl" je ovom odlukom uspeo da pobedi u sudskom sporu koji traje godinu dana, ali se očekuje ulaganje žalbe, prenosi AP.

Takva presuda mogla bi da dovede do potpune zabrane prodaje glavnih "Samsungovih" proizvoda i verovatno će pojačati dominaciju "Epla" na sve većem tržištu mobilnih kompijutera.

Porota je odlučivala skoro tri dana o presudi za sedam tužbi za kršenje patentnih prava koje je podneo "Epl" i pet tužbi koje je podneo "Samsung".

"Epl" i "Samsung", dve rivalske kompanije koje prodaju više od polovine "smartfonova" i "tableta" u svetu, ukrstile su ove godine koplja u sudovima u nekoliko zemalja, a juče je sud u Seulu presudio da su obe strane odgovorne za kršenje patentnih prava.

Međutim, proces u SAD, najvećem i najuticajnijem tehnološkom tržištu, smatra se najvažnijim.
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud u SAD: "Samsung" da plati "Eplu" milijardu dolara

Izvor: Blic, 25.Avg.2012

Američka porota odlučila je da je južnokorejska kompanija "Samsung" kopirala inovativnu tehnologiju koju je američki "Epl" koristio za svoje revolucionarne uređaje "Ajfon" i "Ajped" i da mora da plati miljardu dolara odštete. .."Epl" je ovom odlukom uspeo da pobedi u sudskom sporu koji traje godinu...

Nastavak na Blic...

Samsung plaća milijardu dolara Eplu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2012

VAŠINGTON - Sud u SAD naredio je južnokorejskoj kompaniji "Samsung" da plati milijardu i 50 miliona dolara odštete američkom "Eplu" zbog kršenja prava na intelektualnu imovinu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Američki sud naredio da “Samsung” plati odštetu “Eplu”

Izvor: Capital.ba, 25.Avg.2012

VAŠINGTON, Sud u SAD naredio je južnokorejskoj kompaniji “Samsung” da plati milijardu i 50 miliona dolara odštete američkom “Eplu” zbog kršenja prava na intelektualnu imovinu. Porota je zaključila da nekoliko ..

Nastavak na Capital.ba...

Kompaniji Samsung naloženo da plati Apple-u milijardu dolara

Izvor: Vostok.rs, 25.Avg.2012

25.08.2012. -..U SAD-u je završena parnica koju su pratili milioni vlasnika uređaja širom sveta. Savezni sud u San Hozeu (Kalifornija) je proglasio južnokorejskog proizvođača krivim za kopiranje dizajna i tehnologije iPhone i iPad...Kazna je manja od iznosa koju je tražio Apple, - 2,5 milijardi...

Nastavak na Vostok.rs...

Kako je „Mejd in Džermani“ postao odlikovanje

Izvor: Politika, 26.Avg.2012, 23:04

Osuda „Samsunga“ zbog korišćenja „Eplovih“ patenata izrečena u SAD na 125. godišnjicu žigosanja nemačkih industrijskih plagijata u Engleskoj..Presuda Federalnog suda u kalifornijskom gradu San Hoze protiv „Samsunga” –južnokorejski elektronski gigant moraće da isplati američkoj...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.