Samsung
Samsung

Samsung je industrijski koncern osnovan u Koreji 1938. godine i prvo se bavio proizvodnjom pirinčanog brašna. Osnivač kompanije je Li Bjon Čholj. Ubrzo potom Li pokušava da proširi svoju delatnost i na druge prehrambene proizvode. Samim tim tako je registrovao brend, učinio je to pod nazivom Samsung Trading Kompani, jer je već uveliko izvozio svoje proizvode u Kinu i SAD. Postoji legenda prema kojoj je Li Bjon na zgarištu svog doma našao pun kovčeg sa novcem pomoću koga je osnovao svoju kompaniju.

Ime kompanije Samsung znači Tri zvezde i dovodi se u vezu sa trojicom sinova, koje je imao osnivač kompanije Lija, posle izvesnog vremena i tadašnjeg svrgavanja predsednika Li je uhapšen. Njegov najmlađi sin je uprkos dalekoistočnoj tradiciji prema kojoj je trebalo da kompaniju nasledi stariji sin, upravljao Samsungom do 2008. godine.
Jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji kompanije dogodio se 1969. godine kada je Samsung promenio svoju osnovnu delatnost posle ujedinjenja sa kompanijom Sanijo i počeo da se bavi proizvodnjom crno belih televizora, uglavnom za izvoz, pošto je samo dva odsto Koreanaca sebi moglo da priušti luksuz i tv aparate. Samsung nudi potrošačima proizvode i to televizore, računare i računarsku opremu, audio i video uređaje, uređaje za video nadzor, foto opremu, i belu tehniku. Osnovni moto kompanije jeste da se kreira budućnost zajedno sa stalnim kupcima i poslovnim partnerima.

Koriste se ljudski i ekološki resursi kompanije da bi stvorili proizvode i usluge vrhunskog kvaliteta, dajući pritom sav doprinos globalnom poboljšanju i boljem standardu čovečanstvu celom.
Kompanija raste iz godine u godinu, a posle 2000. godine kada su nastupili i na globalno tržište, vrlo brzo od male kompanije Samsung postali su jedna od vodećih kompanija u svetu za elektroniku i digitalne uređaje, a danas su najveća svetska ekološka kompanija po prodaji proizvoda.
Samsung je proizveo neke od najpopularnijih mobilnih telefona na svetu, baš kao što je najnoviji Gugl smartfon Neksus S. Samsung je jedan od najpoznatijih brendova kada je reč o potrošačkoj elektronici svih vrsta, a ime mu je jednostavnog karaktera. Samsung poznatiji kao Tri zvezde što je odabrano zbog predstavljanja kompanije na način koji podrazumeva veličinu, brojnost i moć.

Prvi proizvodi ove kompanije su bili sušena riba, povrće, voće i rezanci. Iako je logotip kompanije menjan u više navrata, ime je uvek ostalo isto čak i nakon 1987. godine kada je novi čelnik kompanije odlučio da postavi Samsung među prvih pet svetskih proizvođača elektronike.

Samsung proizvodi približno petinu ukupnog izvoza Južne Koreje i prihodi su im veći od mnogih zemalja. 2006. godine Samsung je bio na 35. mestu najvećih svetskih kompanija. Kompanija ima snažan uticaj na južnokorejski ekonomski razvoj, politiku, medije, i kulturu i glavna je pokretačka snaga. Samsung ne proizvodi i prodaje samo telefone i ostale uređaje, Samsung Grupa ima više kompanija različitih delatnosti, od građevine i finansija pa sve do medicine i brodogradarstva. Samsung se sastoji od 80 kompanija i ima 370.000 zaposlenih. Prvi elektronski uređaj koji je ikad napravljen u Samsungu bio je crno beli televizor 1970. godine. Kompanija je rešila da se proširi pa su 1984. godine počeli da proizvode i telefone za automobile. Samsung TV je zabeležio dosta uspeha, od osnivanja kompanije pa do danas Samsung logo je menjan tri puta, a današnja verzija je dizajnirana 1993. godine.
Prve dve verzije su na sebi imale i tri zvezde kao simbol. Samsung SCH 100 je oznaka modela telefona koji je prvi imao CDMA tehnologiju u sebi, a proizveden je 1996. godine iako danas imamo 4G brzine, CDMA je u vreme GSM bio pravo osveženje i napredak kada se govori o mobilnim mrežama.

Samsung je imao prvi pametni sat na svetu, i to još 1999. godine. Ovaj sat je imao mogućnost pozivanja bez uparivanja sa bilo kojim drugim uređajem a nosio je oznaku SPH VP10. Mogao je ostvarivati pozive koji su mogli da traju do devedeset minuta nakon čega bi se baterija praznila. Posedovao je monohromatski LCD ekran i fizičke tastere za navigaciju kroz interfejs. Mnogo pre Ios i Android telefona Samsung je uskočio u posao i biznis sa pametnim telefonima. Napravili su PDA uređaj ali su još ubacili i mogućnost povezivanja i poziva.

Samsung kompanija je prva napravila pametni telefon i to davne 2001. godine. Ovaj uređaj je bio namenjen za američko tržište, radio je na sprint mreži i imao u sebi palm os, i nosio oznaku SPH i300.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Mondo, 24.Mar.2017, 13:56

Spoj dizajna i tehnologije za ruku i džep

Spoj dizajna i tehnologije za ruku i džep

Povezujući tradicionalni švajcarski dizajn i inovativnu tehnologiju, Samsung je stvorio sasvim posebnu kategoriju pametnih satova za nošenje na ruci, oko ruke u i džepu.. Kompanija Samsung je dobila priliku da se pridruži Meki ljubitelja satova na sajmu Baselworld 2017 i da, predstavljanjem svojih Gear pametnih satova, premosti jaz između visoke tehnologije i nasleđa švajcarske izrade časovnika. Zajedno sa paletom Gear pametnih satova,...

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2017, 10:48

Samsung odustao od razdvajanja poslovanja

Samsung odustao od razdvajanja poslovanja

Najveći svetski proizvođač smartfona Samsung odustao je danas od planiranog restrukturiranja poslovanja i razdvajanja kompanije u dva dela.. Predsednik upravnog odbora kompanije Kvon Oh-Hjun je, na godišnjoj skupštini kompanije u Seulu, rekao da su razmotrena pravna i poreska pitanja povezana sa predloženom podelom na holding kompaniju i operativnu jedinicu, i da su identifikovani "izvesni negativni efekti", prenosi agencija Frans pres. On nije...

Detaljnije >>

Izvor: Mondo, 23.Mar.2017, 20:42

Auh, nadamo se da ovo nije istina o Galaxy S8…

Auh, nadamo se da ovo nije istina o Galaxy S8…

Već neko vreme šuška se o vrtoglavim cenama novih Samsung telefona, ali će cene, ako je verovati izvoru iz Italije biti JOŠ veće! O Samsung Galaxy S8 uređajima znamo (ili ne znamo) gotovo sve, a već neko vreme na internetu se spominju prodajne cene od 799 evra za model S8 i 899 evra za model S8+. Ako je verovati italijanskim izvorima koje su preneli gotovo svi IT mediji iz sveta, te cene nisu istinite. Nažalost, više su, i to za oko pet odsto, pa bi Samsung...

Detaljnije >>

Izvor: KupiMobilni.com, 23.Mar.2017

Samsung Galaxy J5 (2017) dolazi sa 2 kamere od 12MP

Samsung Galaxy J5 (2017) dolazi sa 2 kamere od 12MP

Internet stranica GFXBench otkrila je deo specifikacija budućeg telefona Galaxy J5 (2017). Prema viđenom možemo lako zaključiti kako selfie ludilo još uvek nije prošlo.

Detaljnije >>

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Mar.2017

Samsung na prestižnom sajmu satova i nakita, Baselworld 2017

Samsung na prestižnom sajmu satova i nakita, Baselworld 2017

Povezujući tradicionalni švajcarski dizajn i inovativnu tehnologiju, Samsung i dalje na vodećoj poziciji u kategoriji pametnih satova. Kompanija Samsung je dobila priliku da se pridruži Meki ljubitelja satova na sajmu Baselworld 2017 i da, predstavljanjem svojih Gear pametnih satova, premosti jaz između visoke tehnologije i nasleđa švajcarske izrade časovnika. Zajedno sa paletom Gear pametnih satova, na sajmu će biti izložene i specijalno dizajnirane narukvice za satove,...

Detaljnije >>

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2017

Sve je otkriveno: Ovako izgleda Samsung Galaxy S8 (VIDEO)

Sve je otkriveno: Ovako izgleda Samsung Galaxy S8 (VIDEO)

Samsung će Galaxy S8 pametni telefon predstaviti 29. marta, a sada se pojavio i kratak video-snimak koji pokazuje celokupan izgled novog uređaja.Na početnom ekranu se vidi misteriozna ikonica, a prema pisanju "Business Insidera", to je najverovatnije ikonica za digitalnog pomoćnika pod imenom Bixby. Samsung ističe da će njihov novi digitalni asistent moći da se koristi...

Detaljnije >>

Izvor: Mondo, 22.Mar.2017, 22:40

iPhone pobedio konkurente: Najprodavaniji u 2016.

iPhone pobedio konkurente: Najprodavaniji u 2016.

Apple prvi, Samsung drugi, pa svi ostali, što se prodaje u 2016. godini tiče.. Kompanija IHS Markit tromesečno izdaje listu najprodavanijih smartfona na svetu i sad je zaključila 2016. godinu. Suma sumarum, iPhone je, prema toj listi, najprodavaniji smartfon 2016. godine, i to model iPhone 6S, koji je predstavljen u septembru 2015. Slede iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone...

Detaljnije >>