Samsung
Samsung

Samsung je industrijski koncern osnovan u Koreji 1938. godine i prvo se bavio proizvodnjom pirinčanog brašna. Osnivač kompanije je Li Bjon Čholj. Ubrzo potom Li pokušava da proširi svoju delatnost i na druge prehrambene proizvode. Samim tim tako je registrovao brend, učinio je to pod nazivom Samsung Trading Kompani, jer je već uveliko izvozio svoje proizvode u Kinu i SAD. Postoji legenda prema kojoj je Li Bjon na zgarištu svog doma našao pun kovčeg sa novcem pomoću koga je osnovao svoju kompaniju.

Ime kompanije Samsung znači Tri zvezde i dovodi se u vezu sa trojicom sinova, koje je imao osnivač kompanije Lija, posle izvesnog vremena i tadašnjeg svrgavanja predsednika Li je uhapšen. Njegov najmlađi sin je uprkos dalekoistočnoj tradiciji prema kojoj je trebalo da kompaniju nasledi stariji sin, upravljao Samsungom do 2008. godine.
Jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji kompanije dogodio se 1969. godine kada je Samsung promenio svoju osnovnu delatnost posle ujedinjenja sa kompanijom Sanijo i počeo da se bavi proizvodnjom crno belih televizora, uglavnom za izvoz, pošto je samo dva odsto Koreanaca sebi moglo da priušti luksuz i tv aparate. Samsung nudi potrošačima proizvode i to televizore, računare i računarsku opremu, audio i video uređaje, uređaje za video nadzor, foto opremu, i belu tehniku. Osnovni moto kompanije jeste da se kreira budućnost zajedno sa stalnim kupcima i poslovnim partnerima.

Koriste se ljudski i ekološki resursi kompanije da bi stvorili proizvode i usluge vrhunskog kvaliteta, dajući pritom sav doprinos globalnom poboljšanju i boljem standardu čovečanstvu celom.
Kompanija raste iz godine u godinu, a posle 2000. godine kada su nastupili i na globalno tržište, vrlo brzo od male kompanije Samsung postali su jedna od vodećih kompanija u svetu za elektroniku i digitalne uređaje, a danas su najveća svetska ekološka kompanija po prodaji proizvoda.
Samsung je proizveo neke od najpopularnijih mobilnih telefona na svetu, baš kao što je najnoviji Gugl smartfon Neksus S. Samsung je jedan od najpoznatijih brendova kada je reč o potrošačkoj elektronici svih vrsta, a ime mu je jednostavnog karaktera. Samsung poznatiji kao Tri zvezde što je odabrano zbog predstavljanja kompanije na način koji podrazumeva veličinu, brojnost i moć.

Prvi proizvodi ove kompanije su bili sušena riba, povrće, voće i rezanci. Iako je logotip kompanije menjan u više navrata, ime je uvek ostalo isto čak i nakon 1987. godine kada je novi čelnik kompanije odlučio da postavi Samsung među prvih pet svetskih proizvođača elektronike.

Samsung proizvodi približno petinu ukupnog izvoza Južne Koreje i prihodi su im veći od mnogih zemalja. 2006. godine Samsung je bio na 35. mestu najvećih svetskih kompanija. Kompanija ima snažan uticaj na južnokorejski ekonomski razvoj, politiku, medije, i kulturu i glavna je pokretačka snaga. Samsung ne proizvodi i prodaje samo telefone i ostale uređaje, Samsung Grupa ima više kompanija različitih delatnosti, od građevine i finansija pa sve do medicine i brodogradarstva. Samsung se sastoji od 80 kompanija i ima 370.000 zaposlenih. Prvi elektronski uređaj koji je ikad napravljen u Samsungu bio je crno beli televizor 1970. godine. Kompanija je rešila da se proširi pa su 1984. godine počeli da proizvode i telefone za automobile. Samsung TV je zabeležio dosta uspeha, od osnivanja kompanije pa do danas Samsung logo je menjan tri puta, a današnja verzija je dizajnirana 1993. godine.
Prve dve verzije su na sebi imale i tri zvezde kao simbol. Samsung SCH 100 je oznaka modela telefona koji je prvi imao CDMA tehnologiju u sebi, a proizveden je 1996. godine iako danas imamo 4G brzine, CDMA je u vreme GSM bio pravo osveženje i napredak kada se govori o mobilnim mrežama.

Samsung je imao prvi pametni sat na svetu, i to još 1999. godine. Ovaj sat je imao mogućnost pozivanja bez uparivanja sa bilo kojim drugim uređajem a nosio je oznaku SPH VP10. Mogao je ostvarivati pozive koji su mogli da traju do devedeset minuta nakon čega bi se baterija praznila. Posedovao je monohromatski LCD ekran i fizičke tastere za navigaciju kroz interfejs. Mnogo pre Ios i Android telefona Samsung je uskočio u posao i biznis sa pametnim telefonima. Napravili su PDA uređaj ali su još ubacili i mogućnost povezivanja i poziva.

Samsung kompanija je prva napravila pametni telefon i to davne 2001. godine. Ovaj uređaj je bio namenjen za američko tržište, radio je na sprint mreži i imao u sebi palm os, i nosio oznaku SPH i300.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Telegraf.rs, 26.Feb.2017, 14:02

LG predstavio novu zver od telefona: Evo zbog čega je G6 opaka konkurencija iPhone-u i Samsungu (FOTO) (VIDEO)

LG predstavio novu zver od telefona: Evo zbog čega je G6 opaka konkurencija iPhone-u i Samsungu (FOTO) (VIDEO)

Kompanija LG danas je na Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) 2017 predstavila svoj smart telefon G6. Novi model dolazi sa odvažnim formatom prikaza, upotpunjenim bioskopskim iskustvom gledanja i širokougaonom kamerom, dok ekran zauzima 80 odsto kućišta telefona. Dizajniran u sprezi sa korisnicima i na osnovu njihovog mišljenja, G6 predstavlja povratak osnovama u proizvodnji smart telefona, sa fokusom na funkcijama koje korisnici žele uz veliki ekran.Veliki ekran koji staje u jednu rukuLG...

Detaljnije >>

Izvor: AutoBlog, 25.Feb.2017, 12:05

Peugeot Instinct concept (dopunjeno)

Peugeot Instinct concept (dopunjeno)

Nedavno najavljeni Partner Tepee Electric neće biti jedini novitet Peugeota na 87. sajmu automobila u Ženevi koji se za novinare otvara 7. marta (za širu javnost će biti otvoren od 9. do 19. marta). Francuzi su naime pripremili i novi koncept automobil Instinct o kome za sada nema mnogo detalja. Ipak, pretpostavlja se da se radi o električnom vozilu, a tu su i prve fotografije...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2017

PROKLETSTVO SAMSUNGA? Pojavio se snimak ajfona koji se ZAPALIO, Epl istražuje slučaj (VIDEO)

PROKLETSTVO SAMSUNGA? Pojavio se snimak ajfona koji se ZAPALIO, Epl istražuje slučaj (VIDEO)

Ovo im ne treba nikako.. Kompanija Epl (Apple) istražuje slučaj zapaljenja njihovog Ajfona 7 Plus koje je zabeleženo kamerom i objavljeno 23. februara. Reč je o uređaju 18-ogodišnje vlasnice Brijane Olivas iz Arizone koja je zapaljenje svog telefona zabeležila i podelila sa svetom, napomenuvši da ga nije ni koristila. Uređaj je u videu potpuno deformisan verovatnim nadimanjem baterije, a iz njegove unutrašnjosti pojavljuje se dim. U fotografijama koje su kreirane nakon...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2017, 17:38

NOVI NAPAD NA GLAVNOG KONKURENTA: Samsung predstavio novi tablet

NOVI NAPAD NA GLAVNOG KONKURENTA: Samsung predstavio novi tablet

Eplu se neće svideti.. Rivalstvo između dve najveće svetske firme za proizvodnju telefona, Samsung i Epl (Apple), dobro je poznato. Iako Samsung na sajmu u Barseloni, od 27. februara do 2. marta, možda neće predstaviti novi Galaxy S8, oni su spremili podjednako dobru zamenu. Izvesno je da će premijeru imati njihov novi tablet, a slike i do sada poznate informacije o modelu Galaxy Tab S3 najavljuju oštru borbu na ovom segmentu tržišta, naročito sa Eplom. U startu...

Detaljnije >>

Izvor: Mondo, 24.Feb.2017

Samo za vaše oči: Bezbedan Folder krije sve (FOTO)

Samo za vaše oči: Bezbedan Folder krije sve (FOTO)

Jedna od najboljih Note 7 funkcija sad je dostupna za Samsung Galaxy S7 i S7 edge, a moguće je da ćemo je koristiti i na drugim Samsung telefonima.. Nakon što je Samsung Galaxy S7 i Galaxy S7 edge dobio Android Nougat 7.0 operativni sistem, na red je došlo „portovanje“ funkcija i aplikacija koje je Note 7 imao na ostale Samsung uređaje. Nakon ažuriranja Always On ekrana, Samsung je za svoj najjači dvojac telefona...

Detaljnije >>

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Feb.2017

Samsung najavio premium procesor za aplikacije Exynos 8895 iz serije 9

Samsung najavio premium procesor za aplikacije Exynos 8895 iz serije 9

BEOGRAD – Samsung, svetski lider u oblasti tehnologije za prozvodnju poluprovodnika, najavio je izlazak na tržište svog najnovijeg premium procesora za aplikacije, Exynos 8895 iz serije 9. Ovo je prvi Samsungov procesor koji koristi tehnologiju 10-nanometarskog FinFET procesa, sa unapređenom 3D strukturom tranzistora koja omogućava bolje performanse, a istovremeno troši 40 odsto manje električne energije u poređenju sa 14nm tehnologijom. “Uz to što je izgrađen...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 23.Feb.2017, 21:40

AFERA "SAMSUNG" Evo kako ministar Vulin planira da reši problem naših radnika koje izrabljuju

AFERA SAMSUNG Evo kako ministar Vulin planira da reši problem naših radnika koje izrabljuju

Ministar rada Aleksandar Vulin tražio je sastanak sa slovačkim kolegom Janom Rihterom da bi se zaustavilo izrabljivanje srpskih radnika u toj zemlji.. Rad na crno bez ikakvih prava trebalo bi da bude onemogućen sporazumom o socijalnom osiguranju sa Vladom Slovačke, o čemu će pričati dvojica ministara. Nezavidna situacija u kojoj su se našli srpski radnici, koji su preko posredničkih agencija otišli na tromesečni rad u fabrikama velikih korporacija, poput "Samsunga"...

Detaljnije >>