Samsung
Samsung

Samsung je industrijski koncern osnovan u Koreji 1938. godine i prvo se bavio proizvodnjom pirinčanog brašna. Osnivač kompanije je Li Bjon Čholj. Ubrzo potom Li pokušava da proširi svoju delatnost i na druge prehrambene proizvode. Samim tim tako je registrovao brend, učinio je to pod nazivom Samsung Trading Kompani, jer je već uveliko izvozio svoje proizvode u Kinu i SAD. Postoji legenda prema kojoj je Li Bjon na zgarištu svog doma našao pun kovčeg sa novcem pomoću koga je osnovao svoju kompaniju.

Ime kompanije Samsung znači Tri zvezde i dovodi se u vezu sa trojicom sinova, koje je imao osnivač kompanije Lija, posle izvesnog vremena i tadašnjeg svrgavanja predsednika Li je uhapšen. Njegov najmlađi sin je uprkos dalekoistočnoj tradiciji prema kojoj je trebalo da kompaniju nasledi stariji sin, upravljao Samsungom do 2008. godine.
Jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji kompanije dogodio se 1969. godine kada je Samsung promenio svoju osnovnu delatnost posle ujedinjenja sa kompanijom Sanijo i počeo da se bavi proizvodnjom crno belih televizora, uglavnom za izvoz, pošto je samo dva odsto Koreanaca sebi moglo da priušti luksuz i tv aparate. Samsung nudi potrošačima proizvode i to televizore, računare i računarsku opremu, audio i video uređaje, uređaje za video nadzor, foto opremu, i belu tehniku. Osnovni moto kompanije jeste da se kreira budućnost zajedno sa stalnim kupcima i poslovnim partnerima.

Koriste se ljudski i ekološki resursi kompanije da bi stvorili proizvode i usluge vrhunskog kvaliteta, dajući pritom sav doprinos globalnom poboljšanju i boljem standardu čovečanstvu celom.
Kompanija raste iz godine u godinu, a posle 2000. godine kada su nastupili i na globalno tržište, vrlo brzo od male kompanije Samsung postali su jedna od vodećih kompanija u svetu za elektroniku i digitalne uređaje, a danas su najveća svetska ekološka kompanija po prodaji proizvoda.
Samsung je proizveo neke od najpopularnijih mobilnih telefona na svetu, baš kao što je najnoviji Gugl smartfon Neksus S. Samsung je jedan od najpoznatijih brendova kada je reč o potrošačkoj elektronici svih vrsta, a ime mu je jednostavnog karaktera. Samsung poznatiji kao Tri zvezde što je odabrano zbog predstavljanja kompanije na način koji podrazumeva veličinu, brojnost i moć.

Prvi proizvodi ove kompanije su bili sušena riba, povrće, voće i rezanci. Iako je logotip kompanije menjan u više navrata, ime je uvek ostalo isto čak i nakon 1987. godine kada je novi čelnik kompanije odlučio da postavi Samsung među prvih pet svetskih proizvođača elektronike.

Samsung proizvodi približno petinu ukupnog izvoza Južne Koreje i prihodi su im veći od mnogih zemalja. 2006. godine Samsung je bio na 35. mestu najvećih svetskih kompanija. Kompanija ima snažan uticaj na južnokorejski ekonomski razvoj, politiku, medije, i kulturu i glavna je pokretačka snaga. Samsung ne proizvodi i prodaje samo telefone i ostale uređaje, Samsung Grupa ima više kompanija različitih delatnosti, od građevine i finansija pa sve do medicine i brodogradarstva. Samsung se sastoji od 80 kompanija i ima 370.000 zaposlenih. Prvi elektronski uređaj koji je ikad napravljen u Samsungu bio je crno beli televizor 1970. godine. Kompanija je rešila da se proširi pa su 1984. godine počeli da proizvode i telefone za automobile. Samsung TV je zabeležio dosta uspeha, od osnivanja kompanije pa do danas Samsung logo je menjan tri puta, a današnja verzija je dizajnirana 1993. godine.
Prve dve verzije su na sebi imale i tri zvezde kao simbol. Samsung SCH 100 je oznaka modela telefona koji je prvi imao CDMA tehnologiju u sebi, a proizveden je 1996. godine iako danas imamo 4G brzine, CDMA je u vreme GSM bio pravo osveženje i napredak kada se govori o mobilnim mrežama.

Samsung je imao prvi pametni sat na svetu, i to još 1999. godine. Ovaj sat je imao mogućnost pozivanja bez uparivanja sa bilo kojim drugim uređajem a nosio je oznaku SPH VP10. Mogao je ostvarivati pozive koji su mogli da traju do devedeset minuta nakon čega bi se baterija praznila. Posedovao je monohromatski LCD ekran i fizičke tastere za navigaciju kroz interfejs. Mnogo pre Ios i Android telefona Samsung je uskočio u posao i biznis sa pametnim telefonima. Napravili su PDA uređaj ali su još ubacili i mogućnost povezivanja i poziva.

Samsung kompanija je prva napravila pametni telefon i to davne 2001. godine. Ovaj uređaj je bio namenjen za američko tržište, radio je na sprint mreži i imao u sebi palm os, i nosio oznaku SPH i300.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2017, 11:33

Samsung već razvija Galaxy S9

Samsung je trenutno zauzet prodajom Galaxy S8 telefona. Njihov najnoviji flegšip telefon ima veoma dobar start na globalnom nivou, i možda bi čak mogao da postavi i novi prodajni rekord za kompaniju. Međutim, Samsung ne sjedi skrštenih ruku.. Novi izvještaj nam govori da je južnokorejska kompanija već počela rad na Galaxy S9 telefonu, za koga već sada znamo da nosi kodno ime Star. Nije iznenađenje da je Samsung već počeo rad na Galaxy S9 telefonu, jer je za...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 25.Maj.2017, 07:47

Samsung: Hakovanje Galaxyja S8 je praktično nemoguće

Samsung: Hakovanje Galaxyja S8 je praktično nemoguće

Kompanija Samsung oglasila se povodom nedavno objavljenog video-snimka u kojem je demonstrirano hakovanje skenera dužice oka na mobilnom telefonu Galaxy S8.. “Svesni smo izveštaja, ali želimo da uverimo naše korisnike da je tehnologija skeniranja dužice u uređaju Galaxy S8 razvijena pomoću rigoroznih testova, kako bi se obezbedio visok stepen preciznosti i sprečili pokušaji kompromitovanja bezbednosti, kao što je upotreba fotografija dužice vlasnika”, navodi kompanija.

Detaljnije >>

Izvor: Informacija.rs, 25.Maj.2017, 01:04

Samsung Galaxy S8 moguće je otključati fotografijom oka i kontaktnim sočivom

Samsung Galaxy S8 moguće je otključati fotografijom oka i kontaktnim sočivom

Fotografija oka je dovoljna da prevari novi Samsungov smart telefon Galaxy S8, tvrde nemački hakeri iz Chaos Computer Cluba. Skener dužice oka kao metod autentifikacije Samsung je ugradio u Galaxy Note 7 model, koji je objavljen prošle godine. Međutim, ova funkcija jedva da je bila korišćena jer je proizvođač...

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2017, 19:34

Zaštita telefona Galaxy S8 putem zenice oka - hakovana?

Zaštita telefona Galaxy S8 putem zenice oka - hakovana?

Kompanija Samsung Elektroniks je saopštila danas da istražuje tvrdnje nemačke hakerske grupe da su prevarili sistem biometrisjke zaštite na novom Galaxy S8 uređaju, koji se otključava putem prepoznavanja zenice oka, javlja agencija Frans pres.. Videozapis koji je objavio "Chaos Computer Club" (CHC), nemačka hakerska grupa osnovana 1981. godine, pokazuje da je Galaxy S8 otključan korišćenjem štampane fotografije vlasnika uređaja, preko čijeg su oka zalepili kontaktno...

Detaljnije >>

Izvor: Mondo, 24.Maj.2017

Hakeri prevarili Iris skener, proizvođač reagovao!

Hakeri prevarili Iris skener, proizvođač reagovao!

Skener zenice oka, biometrijski sistem zaštite na novim telefonima, možda nije toliko siguran, jer su nemački hakeri uspeli da ga prevare, koristeći veoma jednostavne alate.. NAPOMENA! Nakon objave vesti koja sledi stigla je reakcija kompanije Samsung Srbija, koju prenosimo neizmenjenu, u potpunosti:. “Svesni smo izveštaja, ali želimo da uverimo naše korisnike da je tehnologija skeniranja dužice u uređaju Galaxy S8 razvijena pomoću rigoroznih...

Detaljnije >>

Izvor: Telegraf.rs, 24.Maj.2017

Novi Samsungov telefon hakovan za manje od mesec dana: Hakeri prevarili skener zenice veštačkim okom (VIDEO)

Novi Samsungov telefon hakovan za manje od mesec dana: Hakeri prevarili skener zenice veštačkim okom (VIDEO)

Skener zenice oka na novom Samsung Galaxy S8 telefonu hakovan je od strane nemačkih hakera za manje od mesec dana nakon što se uređaj pojavio u prodaji, što je podstaklo pitanje koliko su biometrijske funkcije na telefonima zapravo sigurne.Snimak koji je objavljen od strane hakerskog udruženja Chaos Computer Club koji je formiran u Berlinu 1981. godine, pokazuje kako je skener zenice na novoj Samsungovoj perjanici prevaren veštačkim okom, piše "The Guardian".Veštačko oko napravljeno je...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 24.Maj.2017

Kako hakovati Galaxy S8 (VIDEO)

Kako hakovati Galaxy S8 (VIDEO)

Kompanija Samsung istakla je tokom predstavljanja Galaxy S8 uređaja da je novi skener dužice oka jedan od najboljih načina za zaštitu ovog telefona. Najnoviji video, međutim, ukazuje na to da bi hakovanje ovg smartfona moglo da bude relativno lako.. Na video-snimku objavljenom na YouTubeu, demonstrirano je hakovanje skenera dužice oka na Galaxyju S8, bez potrebe za korišćenjem skupe tehnologije. Sve što vam je potrebno jeste infracrvena kamera, laserski štampač...

Detaljnije >>