Samsung
Samsung

Samsung je industrijski koncern osnovan u Koreji 1938. godine i prvo se bavio proizvodnjom pirinčanog brašna. Osnivač kompanije je Li Bjon Čholj. Ubrzo potom Li pokušava da proširi svoju delatnost i na druge prehrambene proizvode. Samim tim tako je registrovao brend, učinio je to pod nazivom Samsung Trading Kompani, jer je već uveliko izvozio svoje proizvode u Kinu i SAD. Postoji legenda prema kojoj je Li Bjon na zgarištu svog doma našao pun kovčeg sa novcem pomoću koga je osnovao svoju kompaniju.

Ime kompanije Samsung znači Tri zvezde i dovodi se u vezu sa trojicom sinova, koje je imao osnivač kompanije Lija, posle izvesnog vremena i tadašnjeg svrgavanja predsednika Li je uhapšen. Njegov najmlađi sin je uprkos dalekoistočnoj tradiciji prema kojoj je trebalo da kompaniju nasledi stariji sin, upravljao Samsungom do 2008. godine.
Jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji kompanije dogodio se 1969. godine kada je Samsung promenio svoju osnovnu delatnost posle ujedinjenja sa kompanijom Sanijo i počeo da se bavi proizvodnjom crno belih televizora, uglavnom za izvoz, pošto je samo dva odsto Koreanaca sebi moglo da priušti luksuz i tv aparate. Samsung nudi potrošačima proizvode i to televizore, računare i računarsku opremu, audio i video uređaje, uređaje za video nadzor, foto opremu, i belu tehniku. Osnovni moto kompanije jeste da se kreira budućnost zajedno sa stalnim kupcima i poslovnim partnerima.

Koriste se ljudski i ekološki resursi kompanije da bi stvorili proizvode i usluge vrhunskog kvaliteta, dajući pritom sav doprinos globalnom poboljšanju i boljem standardu čovečanstvu celom.
Kompanija raste iz godine u godinu, a posle 2000. godine kada su nastupili i na globalno tržište, vrlo brzo od male kompanije Samsung postali su jedna od vodećih kompanija u svetu za elektroniku i digitalne uređaje, a danas su najveća svetska ekološka kompanija po prodaji proizvoda.
Samsung je proizveo neke od najpopularnijih mobilnih telefona na svetu, baš kao što je najnoviji Gugl smartfon Neksus S. Samsung je jedan od najpoznatijih brendova kada je reč o potrošačkoj elektronici svih vrsta, a ime mu je jednostavnog karaktera. Samsung poznatiji kao Tri zvezde što je odabrano zbog predstavljanja kompanije na način koji podrazumeva veličinu, brojnost i moć.

Prvi proizvodi ove kompanije su bili sušena riba, povrće, voće i rezanci. Iako je logotip kompanije menjan u više navrata, ime je uvek ostalo isto čak i nakon 1987. godine kada je novi čelnik kompanije odlučio da postavi Samsung među prvih pet svetskih proizvođača elektronike.

Samsung proizvodi približno petinu ukupnog izvoza Južne Koreje i prihodi su im veći od mnogih zemalja. 2006. godine Samsung je bio na 35. mestu najvećih svetskih kompanija. Kompanija ima snažan uticaj na južnokorejski ekonomski razvoj, politiku, medije, i kulturu i glavna je pokretačka snaga. Samsung ne proizvodi i prodaje samo telefone i ostale uređaje, Samsung Grupa ima više kompanija različitih delatnosti, od građevine i finansija pa sve do medicine i brodogradarstva. Samsung se sastoji od 80 kompanija i ima 370.000 zaposlenih. Prvi elektronski uređaj koji je ikad napravljen u Samsungu bio je crno beli televizor 1970. godine. Kompanija je rešila da se proširi pa su 1984. godine počeli da proizvode i telefone za automobile. Samsung TV je zabeležio dosta uspeha, od osnivanja kompanije pa do danas Samsung logo je menjan tri puta, a današnja verzija je dizajnirana 1993. godine.
Prve dve verzije su na sebi imale i tri zvezde kao simbol. Samsung SCH 100 je oznaka modela telefona koji je prvi imao CDMA tehnologiju u sebi, a proizveden je 1996. godine iako danas imamo 4G brzine, CDMA je u vreme GSM bio pravo osveženje i napredak kada se govori o mobilnim mrežama.

Samsung je imao prvi pametni sat na svetu, i to još 1999. godine. Ovaj sat je imao mogućnost pozivanja bez uparivanja sa bilo kojim drugim uređajem a nosio je oznaku SPH VP10. Mogao je ostvarivati pozive koji su mogli da traju do devedeset minuta nakon čega bi se baterija praznila. Posedovao je monohromatski LCD ekran i fizičke tastere za navigaciju kroz interfejs. Mnogo pre Ios i Android telefona Samsung je uskočio u posao i biznis sa pametnim telefonima. Napravili su PDA uređaj ali su još ubacili i mogućnost povezivanja i poziva.

Samsung kompanija je prva napravila pametni telefon i to davne 2001. godine. Ovaj uređaj je bio namenjen za američko tržište, radio je na sprint mreži i imao u sebi palm os, i nosio oznaku SPH i300.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2017, 17:00

Hiljade plivača preplivalo Bosfor iz Azije u Evropu

ISTANBUL - Blizu 2.300 plivača iz 49 zemalja učestvovalo je danas u 29. Samsung Interkontinentalnom takmičenju preko Bosfora.. Učesnici jedinstvenog takmičenja u plivanju su krenuli iz mjesta Kanlica na azijskoj obali Bosfora, a trka je završena na evropskoj obali kod parka Kurucesme Cemil Topuzlu. Ruskinja Kristina Kočetkova je pobjednica takmičenja u ženskoj konkurenciji i bosforsku stazu dugu 6,5 kilometara preplivala je za manje od 54 minute, a njen sunarodnjak...

Detaljnije >>

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 21.Jul.2017, 13:04

TEST: Samsung Galaxy S8 & S8 Plus – Potpuno iskupljenje

Dizajn, kvalitet izrade, udobnost, novi interfejs, performanse Pozicija čitača otiska prsta, Bixby nekompletan, stariji Nougat 7.0 Prošlogodišnji Galaxy S7 i S7 Edge su bili sjajni telefoni, kao i Galaxy Note 7… dok nije počeo da „sagoreva” u ognju sopstvene ambicije (tačnije, falične baterije). U Samsungu nisu dugo očajavali zbog ovog fijaska, pa su zdušno prionuli na posao i predstavili dva nova modela uz koje će se svi raniji problemi vrlo brzo izgubiti u hodnicima...

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jul.2017

Samsung Galaxy C10 ima Always On Display

Samsung Galaxy C10, koji bi trebalo da bude prvi kompanijin telefon sa dvije kamere na poleđini, bi mogao biti jedan od zanimljivijih telefona iz gornjeg srednjeg segmenta. Najnoviji dodatak već impresivnoj listi specifikacija jeste Always On Display (AOD).. Ova funkcija se već odomaćila na nekoliko Samsungovih linija telefona un 2017. godini, uključujući A-Series i nove J-Series modele. Pored dvije kamere...

Detaljnije >>

Izvor: PCAxe.com, 21.Jul.2017

Samsung-ova aplikacija za live streamovanje

Samsung-ova aplikacija za live streamovanje

U slučaju da ne želite da koristite Twitch, postoji rešenje. Čak i uz njegovu pojavu, samo emitovanje gameplay-jeva preko mobilnih uređaja je bilo teško....

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 19.Jul.2017, 21:01

Ove JEZIVE FUTROLE za mobilni kriju JOŠ JEZIVIJU PORUKU u šta se to pretvaramo (FOTO)

Ovih dana, Amazon omogućava korisnicima uvid u zastrašujuću budućnost potrošačkog društva: u svet elektronske prodaje “na zahtev”, zasnovane na algoritmima, u kojoj se mušterijama ispunjava svaka želja, ma kako bizarna bila.. Futrola telefona “Samsung galaksi S5”, na kojoj se nalazi fotografija uraslog nokta, na sajtu “Amazon” košta 23,69 američkih dolara. Ukoliko koristite "ajfon 6", možda će vam više odgovarati futrola sa slikom seksualne igračke.

Detaljnije >>

Izvor: Mondo, 19.Jul.2017

Samsung Project GREAT stiže vrlo brzo!

Njujork će prvi dočekati Project GREAT uređaj, koji će biti kombinacija onog dobrog što je imao Note 7 i nove Galaxy S8 serije.

Detaljnije >>

Izvor: Mondo, 19.Jul.2017

Samsung Galaxy S8 konačno progovorio!

Ne srpski, naravno – engleski, ali i to je nešto, s obzirom da je dobio Bixby Voice mesecima nakon premijere.

Detaljnije >>