Vučič s Merkel o neodgovornim potezima Prištine

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučič s Merkel o neodgovornim potezima Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je danas u Parizu nemačku kancelarku Angelu Merkel o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i poslednjim, neodgovornim, potezima Prištine koji se tiču povećanja taksi na robu iz Srbije i BiH.

Vučić je u razgovoru istakao da ne razume kada neko na neodgovoran način krši postignute sporazume i narušava regionalnu saradnju i stabilnost, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se sa Merkel sastao u Parizu pre svečane ceremonije obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata i to na incijativu nemačke kancelarke.

Sa njom je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije.

Vučić obavestio je kancelarku Merkel o toku dijaloga i poslednjim potezima Prištine koji se tiču povećanja taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, istakavši da ne razume kada neko na neodgovoran način krši postignute sporazume i narušava regionalnu saradnju i stabilnost.

On je informisao kancelarku i o poboljšanju ekonomske situacije u Srbiji, zahvalivši joj na povećanju broja nemačkih investicija u Srbiji, koji danas zapošljavaju više od 52.000 ljudi.

Kancelarka Merkel pozdravila je ekonomske uspehe Srbije i istakla da ona želi da pomogne da se u regionu zapadnog Balkana održi mir i stabilnost.

Vučić inače na reveru nosi Natalijinu ramondu - "cvet fenkis", simbol iskušenja i vaskrsnuća Srbije u Prvom svetskom ratu.

Ostali lideri nose različak, koji su dobili od organizatora.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Važan susret: OTKRIVENO o čemu je Vučić razgovarao sa Angelom Merkel u Parizu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je danas u Parizu nemačku kancelarku Angelu Merkel o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i poslednjim, neodgovornim, potezima Prištine koji se tiču povećanja taksi na robu iz Srbije i BiH...Vučić je u razgovoru istakao da ne razume kada neko na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.