Vučić danas i sutra u Berlinu s Merkelovom i Makronom

Izvor: Press, 29.Apr.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić danas i sutra u Berlinu s Merkelovom i Makronom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće danas u Berlin, gde će učestvovati na sastanku o Zapadnom Balkanu, koji će biti održan na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona.
Foto:Blic
Po dolasku u Berlin, kako Tanjug saznaje, predsednik Srbije sastaće se najpre sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, u predstavništvu Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << komisije u glavnom gradu Nemačke.

Poziv za učešće u velikoj konferenciji o Zapadnom Balkanu dobili su premijeri svih zemalja regiona, kao i posebno predsednik Srbije Vučić i predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači.
Kako su ranije najavljivali različiti zvaničnici iz EU, sastanak, pored pospešivanja saradnje na Zapadnom Balkanu, ima pre svega za cilj pronalaženje rešenja za izlazak iz ćorsokaka, u kojem se nalazi dijalog Beograda i Prištine.
Neposredno uoči početka konferencije, novinarima će se obratiti nemačka kancelarka Merkel i francuski predsednik Makron, a tek potom je predviđen sastanak o Zapadnom Balkanu.
Razgovori o situaciji u regionu biće nastavljeni i na radnoj večeri, čiji su domaćini Mrkel i Makron.
Drugog dana boravka u Berlinu, u utorak, predsednik Srbije imaće razgovor i sa Ginterom Krihbaumom, predsednikom Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu.
Takođe, šef srpske države razgovaraće, kako je predviđeno, i sa poslanikom Bundestaga Johanom Vadepulom.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: U boljoj smo poziciji pre Berlina, ali...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2019, 04:50

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je moralna i politička pozicija Srbije posle samita u Berlinu snažnija nego ranije i da smo u mnogo boljoj poziciji nego neki drugi, ali da nas čeka teško vreme i mnogo problema...Utisak svih ljudi sa kojima je danas razgovarao je, preneo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.