Upotrebio je surov rečnik: Stižu odgovori na Makronove izjave

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Upotrebio je surov rečnik": Stižu odgovori na Makronove izjave

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da je rečnik koji je upotrebio francuski predsednik Emanuel Makron bio surov i poručila da ne deli njegov stav.

Merkelova se osvrnula da izjavu Emanuela Makrona da NATO prolazi kroz "moždanu smrt".

"NATO ostaje kamen temeljac naše bezbednosti", rekla je Merkelova na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Berlinu.

Stoltenberg je, takođe, odbacio Makronov opis NATO-a, prenosi Rojters.

Makron je prethodno, u intervjuu za britanski "Ekonomist", ocenio da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora.

On je upozorio članice evropske zemlje da se više ne mogu osloniti na SAD, odnosno da se od Amerike više ne može očekivati da će stati u odbranu zemalja članica NATO-a.

"Ono što trenutno prolazimo može se opisati kao moždana smrt NATO-a. Evropa se nalazi na ivici ponora", kazao je Makron.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel ne deli stav Makrona: NATO ostaje kamen temeljac naše bezbednosti

Izvor: Blic, 07.Nov.2019

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da je rečnik koji je upotrebio francuski predsednik Emanuel Makron kada je izjavio da NATO prolazi kroz "moždanu smrt" bio surov i poručila da ne deli njegov stav.

Nastavak na Blic...

Merkel ne deli stav Makrona da je NATO "na samrti"

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2019

"NATO ostaje kamen temeljac naše bezbednosti", rekla je Merkel Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da je rečnik koji je upotrebio francuski predsednik Emanuel Makron kada je izjavio da NATO prolazi kroz "moždanu smrt" bio surov i poručila da ne deli njegov stav."NATO...

Nastavak na Večernje novosti...

SUDAR TITANA! Merkelova poručuje: "NE SLAŽEM SE SA MAKRONOM, to nije moj stav!"

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019

Kancelarka Nemačke Angela Merkel se ne slaže sa ocenom francuskog predsednika Emanuela Makrona da se NATO nalazi "u komi"...- Smatram da su to prilično oštre reči. To nije moje mišljenje - izjavila je Merkelova na konferenciji za štampu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom...Ranije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Nemačka kancelarka rekla da ne deli Makronov stav o NATO

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2019, 01:07

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Berlinu da ne deli "radikalni" stav francuskog predsednika Emanuela Makrona da je NATO u stanju "moždane smrti"..."Ne verujem da je takav neodogovarajući stav neophodan, čak i ako imamo problema, čak i ako moramo da se oporavimo", rekla je kancelarka...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.