TAMNI OBLACI su se nadvili nad dijalogom BG-Priština

Izvor: Mondo, 19.Jul.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"TAMNI OBLACI su se nadvili nad dijalogom BG-Priština"

Tamni oblaci su se nadvili nad dijalogom Beograda i Prištine, nakon što su kosovske vlasti uvele takse na srpsku robu, ocenila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel.

Foto: Tanjug/Kay Nietfeld/dpa via AP Angela Merkel

Merkel je, u razgovoru sa dopisnicima u Berlinu, naglasila da Nemačka ima veliki interes za evropsku integraciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbije i Kosova, da se na tom putu napreduje, ali je podvukla da je za to potrebno obnoviti dijalog Beograda i Prištine.

Haradinaj ide kod Angele Merkel, šta će mu reći?

Takse su dovele do nazadovanja, a ne napretka, rekla je Merkel, podsetivši da je o tome razgovarala sa liderima Beograda i Prištine na ranijem sastanku u Berlinu.

Vučić i Merkel na vezi, razgovarali o Kosovu

"Moramo sada videti kako da obnovimo dijalog. Razgovarala sam sa Aleksandrom Vučićem, Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem. Još nema napretka po ovom pitanju, ali je neophodno da se radi na tome", poručila je nemačka kancelarka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.