Šta je to koordinator Prištine tražio od savetnika Angele Merkel?

Izvor: B92, 26.Avg.2020, 08:01

Šta je to koordinator Prištine tražio od savetnika Angele Merkel?

Priština -- Koordinator Prištine za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni sastao se u utorak u Berlinu sa Matiasom Lutenbergom, savetnikom nemacke kancelarke Angele Merkel.

On je od Lutenberga, kako je sam naveo, povodom dijaloga Beograda i Prištine zatražio koordinaciju između Berlina, Pariza i Vašingtona.

On je na Fejsbuku napisao da "samo uz uključivanje ove trojke može da se postigne sveobuhvatan sporazum uz obostrano priznanje", prenelo je Kosovo onlajn.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Hiseni je preneo i da je Lutenberga i ostale nemačke zvaničnike sa kojima je danas razgovarao informisao o toku sastanaka u Briselu.

"Uvažavajući posvećenost EU i rad specijalnog izaslanika (Miroslava) Lajčaka u pregovorima koji su se odvijali u Briselu, naglasio sam da bi dijalog trebalo da poprimi novu dinamiku kako ne bi trošili dragoceno vreme, odugovlačenjem procesa. Treba bez odlaganja postaviti na diskusiju glavno pitanje - sveobuhvatni sporazum o međusobnom priznavanju i normalizaciji odnosa", dodao je Hiseni.

Hiseni je rekao i da je tokom sasatanaka sa nemačkim zvaničnicima dobio jasne poruka da su Nemačka i kancelarka Merkel i dalje snažno posvećeni snažnoj podršci pravednom, trajnom i sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine.

Hiseni je dodao da Priština u Nemačkoj vidi prijateljsku zemlju, "drugi dom velikog broja građana Kosova",

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.