Srbija da odustane od severa KiM?

Izvor: Vesti-online.com, 10.Avg.2011, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija da odustane od severa KiM?

Poseta nemačke kancelarke Angele Merkel mogla bi da doprinese boljoj ekonomskoj saradnji dve države, ali se od nje ne očekuje da će doneti dobre vesti Beogradu u vezi s Kosovom i Metohijom, saznaju beogradski mediji.

Sagovornici ''Blica“ smatraju da dolazak Merkelove znači i novi pritisak Evropske unije na Srbiju da prepusti sever Kosova prištinskim vlastima i uspostavi granice kako bi zauzvrat dobila datum za početak pregovora sa EU.

Ni juče niko od ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Vladi nije hteo da odgovori kako će situacija na Kosovu uticati na nastavak evropskih integracija, kao ni da li je dolazak predsednice nemačke vlade povezan sa novim uslovljavanjem Srbije da na južnu pokrajinu gleda kao na suseda.

U kratkoj izjavi za ''Blic“, šef Vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je da će Angela Merkel sigurno podržati dijalog kao jedno od rešenja.

Angela Merkel će u Beograd doputovati 22. avgusta, a u njenoj delegaciji biće čak 63 ljudi. Izvor beogradskog lista potvrdio da će sa njom doći desetak ljudi iz njene kancelarije i još toliko iz Ministarstva spoljnih poslova. U svakom slučaju, ekonomska saradnja biće jedna od tema razgovora, mada ne i najvažnija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija da odustane od severa KiM?

Izvor: TvojPortal.com, 10.Avg.2011

Vestionline Poseta nemačke kancelarke Angele Merkel mogla bi da doprinese boljoj ekonomskoj saradnji dve države, ali se od nje ne očekuje da će doneti dobre vesti Beogradu u vezi s Kosovom i Metohijom, saznaju beogradski mediji.. . . Sagovornici ''Blica“ smatraju da dolazak Merkelove znači...

Nastavak na TvojPortal.com...

Dve države

Izvor: Danas, 10.Avg.2011

Malo je mesta sumnji da će Angela Merkel tokom predstojećeg susreta Borisu Tadiću preneti čvrst stav Nemačke da su Srbija i Kosovo dve države. I da Berlin od Srbije očekuje dobre, ako ne dobrosusedske odnose sa Kosovom. Ne onakve kakve su demonstrirali Stefanović i Bogdanović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.