Špan: Neću se kandidovati za lidera CDU, podržaću Lašeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špan: Neću se kandidovati za lidera CDU, podržaću Lašeta

Nemački ministar zdravlja Jens Špan izjavio je danas da se neće kandidovati za lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel, već da će podržati premijera pokrajine Severna Rajna Vestfalija Armina Lašeta u trci za tu poziciju.

"CDU je veća od bilo koga od nas, ovde je reč o budućnosti naše zemlje i CDU", rekao je Špan na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Lašetom, dodajući da je vreme da prevaziđu razlike i izgrade mostovi za budućnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Špan je naglasio da to što je odlučio da podrži Lašeta nije usmereno protiv kancelarke Merkel, prenosi Rojters. Ministar je dodao da je dobro sarađivao sa Merkelovom kao član njenog kabineta.

Nakon nedavne najave Anegret Kramp-Karembauer da se povlači sa mesta lidera stranke i da se neće kandidovati za kancelara Nemačke, počela je borba za "presto", koja preti da pocepa stranku.

Premijer pokrajine Severna Rajna Vestfalija Lašet najavio je danas da je spreman da se na skupštini stranke 25. aprila kandiduje za šefa CDU, a pored njega, kandidati su Fridrih Merc i Norbert Retgen.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Još nema saglasnosti o samitu o Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da još nije u potpunosti postignuta saglasnost o samitu o Siriji, na kojem treba da učestvuju lideri Turske, Rusije, Nemačke i Francuske..."Ne postoji potpuna saglasnost" između predsednika Francuske Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.