Šmit: Merkelova je nacional-egoista

Izvor: RTS, 29.Sep.2012, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šmit: Merkelova je nacional-egoista

Bivši nemački kancelar Helmut Šmit izjavio da je Angela Merkel sama kriva što je upoređuju sa Adolfom Hitlerom. Ona pokušava da vlada Evropom iz jednog centra što je pogrešno, kaže Šmit.

Angela Merkel je sama kriva što je u evropskoj štampi sve češće upoređuju sa Adolfom Hitlerom, izjavio je bivši nemački kancelar Helmut Šmit.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Problem je što je ona isuviše veliki nacional-egoista i pokušava da reši aktuelnu krizu u Evropi vraćajući na scenu centralizam, rekao je 93-godišnji Šmit za televiziju Ze-De-eF, prenosi Fonet.

Prema njegovim rečima, dvojica ljudi su u istoriji pokušali da vladaju Evropom iz jednog centra. Prvo je to probao Napoleon, a potom Hitler.

Ne sme biti trećeg puta. Nemačka mora odustati od želje da bude centar Evrope, poručio je Šmit sadašnjoj kancelarki.

Govoreći o aktuelnim problemima u svetskom bankarskom sektoru, Šmit je istao da je danas na sceni "životinjski kapitalizam".

"Pored njega, tu su još i životinjski islamizam, životinjski socijalizam i životinjski feudalizam. Neophodno je vratiti moral u banke i kontrolu nad finansijskim sektorom", poručio je Šmit.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.