Šmit: Danas su na sceni životinjski kapitalizam, islamizam, socijalizam

Izvor: Blic, 29.Sep.2012, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šmit: Danas su na sceni životinjski kapitalizam, islamizam, socijalizam

Govoreći o aktuelnim problemima u svetskom bankarskom sektoru, bivši nemački kancelar Helmut Šmit je izjavio da je danas na sceni "životinjski kapitalizam".

- Pored njega, tu su još i životinjski islamizam, životinjski socijalizam i životinjski feudalizam. Neophodno je vratiti moral u banke i kontrolu nad finansijskim sektorom - poručio je Šmit.

On je takođe ocenio da je sadašnja kanceralka Angela Merkel sama kriva što je u evropskoj štampi sve češće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << upoređuju sa Adolfom Hitlerom.

- Problem je što je ona isuviše veliki nacional-egoista i pokušava da reši aktuelnu krizu u Evropi vraćajući na scenu centralizam, rekao je 93-godišnji Šmit za Televiziju ZDF.

Prema njegovim rečima, dvojica ljudi su u istoriji pokušali da vladaju Evropom iz jednog centra - prvo je to probao Napoleon, a potom Hitler.

- Ne sme biti trećeg puta. Nemačka mora odustati od želje da bude centar Evrope - poručio je Šmit sadašnjoj kancelarki.

Povezane vesti: Nemački poslanik: Novi paket pomoći Grčkoj malo verovatan Nemci protestuju protiv spasavanja evrozone Merkelova: EU na jesen očekuje puno posla ECB objavila detalje novog plana o kupovini obveznica Štajnmajer ''napao'' Merkelovu na ''svim frontovima''
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Merkelova je kriva za poređenje sa Hitlerom"

Izvor: Akter, 29.Sep.2012

Bivš nemački kancelar Helmut Šmit izjavio je da je sadašnja kanceralka Angela Merkel sama kriva što je u evropskoj štampi sve češće upoređuju sa Adolfom Hitlerom

Nastavak na Akter...

Šmit: Merkelova je nacional-egoista

Izvor: RTS, 29.Sep.2012

Bivši nemački kancelar Helmut Šmit izjavio da je Angela Merkel sama kriva što je upoređuju sa Adolfom Hitlerom. Ona pokušava da vlada Evropom iz jednog centra što je pogrešno, kaže Šmit...Angela Merkel je sama kriva što je u evropskoj štampi sve češće upoređuju sa Adolfom Hitlerom, izjavio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.