SRPSKA POLITIČKA SCENA

Izvor: Kurir, 22.Avg.2011, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA POLITIČKA SCENA

Goran Bogdanović

Mirno, ali napeto


K. MITROVICA - Ministar za KiM Goran Bogdanović izjavio je da je situacija u Lešku na severu Kosova mirna, ali napeta nakon što su građani dopustili Kforu i Euleksu dazaplene bager za koji veruju da je učestvovao u rušenju prelaza Jarinje.

- Situacija je sada mirna, ali i dalje vlada napetost. Nemamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ništa protiv da se ispita ko je palio punkt Jarinje - rekao je Bogdanović.

Volfram Mas

Nema novih uslova


BEOGRAD - Nemački ambasador u Beogradu Volfram Mas ocenjuje da prva poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji pada u „pravom trenutku“.

- Ne radi se o tome da Nemačka postavlja nove uslove svakog meseca - odgovorio je Mas na pitanje kakvu će poruku Merkelova doneti u Beograd.

Jelko Kacin

Lažna dilema Kosovo ili EU


NOVI SAD - Izvestilac EP za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da je pitanje „Kosovo ili EU“ zapravo „lažna dilema“, jer od Srbije niko ne traži da prizna nezavisnost Kosova da bi postala kandidat za EU. On je naveo da se od Beograda očekuje napredak u dijalogu s Prištinom, uključujući i rešenje o upotrebi carinskih pečata.

- Tako bi se otklonile barijere u trgovini s Kosovom, onemogućio organizovani kriminal i suzbila korupcija - smatra Kacin.

Druga šansa za osmake

BEOGRAD - Oko 1.000 učenika osmog razreda koji iz zdravstvenih razloga u junu nisu bili u mogućnosti da izađu na završni ispit polagaće „malu maturu“ u toku ove nedelje. Ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika biće održan 25. avgusta, a narednog dana iz matematike, rekao je pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić.

Malo prijava za mobing

BEOGRAD - Godinu dana od donošenja Zakona o sprečavanju zlostavljanja na poslu, radnici i dalje trpe razne oblike mobinga, najviše zbog straha od gubitka radnog mesta.U prvih sedam meseci inspekcija rada je u firmama izvršila više od 4.000 nadzora po službenoj dužnosti, od čega je procesuirano 165 slučajeva mobinga, a desetak slučajeva je završilo na sudu, izjavila je državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike Snežana Lakićević-Stojačić.

Bojkot zbog srpskog jezika

PODGORICA - Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović izjavio je da bi, ukoliko se ne obezbedi ravnopravnost srpskog jezika u crnogorskim školama, neka vrsta bojkota bila opravdana, ali da inicijativa da Crkva predvodi taj bojkot nije dobra.

 - Njega treba da predvode učenici i roditelji - naveo je on.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački investitori najviše vole Suboticu

Izvor: S media, 22.Avg.2011

Nemačka kancelarka Angela Merkel kasno sinoć je došla u Srbiju i u utorak će u Beogradu razgovati sa državnim vrhom naše zemlje. ..Iako je njena poseta pripremana još od februara sa akcentom na ekonomiji, događaji na severu Kosova su značajno promenili dnevni red...Merkel i Sarkozi hoće zajedničku...

Nastavak na S media...

Merkelova će pozvati na dogovor Srbije sa Kosovom

Izvor: S media, 22.Avg.2011

Angele Merkel će pozvati da se postigne dogovor između Srbije i Kosova. Govor hrvatske premijerke Jadranke Kosor tokom proslave „Oluje" izazvao uznemirenost i brigu u Nemačkoj i Evropi, izjavio kancelarkin stranački kolega Peter Vajs. ..Poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Hrvatskoj i Srbiji...

Nastavak na S media...

Bogdanović: Pretnje Prištine shvatiti vrlo ozbiljno

Izvor: S media, 23.Avg.2011, 00:40

Moramo ozbiljno shvatiti retoriku koja dolazi iz Prištine. Barem mi koji živimo na Kosovu. Naše iskustvo nas uči da moramo biti obazrivi, da moramo pratiti situaciju, rekao je Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović za Politiku". ..Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio...

Nastavak na S media...

Bogdanović: Pretnje shvatiti ozbiljno

Izvor: RTV Pink, 23.Avg.2011

Srbija je spremna da reaguje na novu akciju Prištine na severu Kosova. . . Ministar za Kosovo i Metohiju. Goran Bogdanović izjavio je da Srbija vrlo ozbiljno shvata najavu. prištinskih vlasti da će proširiti delovanje kosovskih institucija. na sever Kosova i pre 15. septembra. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.