ŠPIGL: ANGELA JE PRESTROGA PREMA SRBIJI!

Izvor: Kurir, 21.Dec.2011, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠPIGL: ANGELA JE PRESTROGA PREMA SRBIJI!

BEOGRAD - Dajte Srbiji status kandidata. Ugledni nemački list Špigl u svom onlajn izdanju piše da je važno da Nemačka i Evropska unija dodele Srbiji status kandidata na proleće, uz komentar da su zahtevi kancelarke Angele Merkel Srbiji ‘’problematični“.

BEOGRAD - Dajte Srbiji status kandidata.

Ugledni nemački list Špigl u svom onlajn izdanju piše da je važno da Nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i Evropska unija dodele Srbiji status kandidata na proleće, uz komentar da su zahtevi kancelarke Angele Merkel Srbiji ‘’problematični“.

List navodi da je srpskim vlastima potreban „vetar u leđa“, jer bi na izborima u maju mogle da izgube od nacionalista.

- Merkelova je zahtevala da Srbija prvo dokaže svoj kredibilni angažman u miroljubivom postupanju s Kosovom i da odustane od aktivne politike nepriznavanja. To je problematičan zahtev jer pet od 27 članica EU još nije priznalo Kosovo, a nisu ni velike zemlje ovog sveta, poput Kine, Indije, Brazila i Rusije - navodi ovaj nedeljnik, uz ocenu da bi upravo Nemci iz vlastitog istorijskog iskustva trebalo da imaju razumevanje za tešku unutrašnjopolitičku situaciju vlade u Beogradu.

- Zar posle Drugog svetskog rata nije bilo potrebno beskonačno mnogo vremena da se otrpi gubitak nemačkih istočnih oblasti? Zar nije trebalo da prođe 20 godina da Zapadna Nemačka postane spremna da zaključi prvi ugovor sa Istočnom Nemačkom - pita ovaj nedeljnik, i navodi da se od Beograda sada ipak traži da prihvati gubitak Kosova - kulturne i istorijske kolevke, i to u vrlo kratkom roku.

(E. K.)
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.