Rusi zauzimaju položaje na Krimu

Izvor: BKTV News, 13.Mar.2014, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi zauzimaju položaje na Krimu

Ruske vojne jedinice od jutros zauzimaju neke položaje na Krimu. Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je pred Bundestagom da se teritorijalni integritet Ukrajine ne može dovesti u pitanje i naglasila da nema poređenja između Krima i Kosova. 

Čelnik Komiteta ruske Državne dume za odnose sa bivšim sovjetskim državama Leonid Slucki izjavio je da neke ruske vojne jedinice zauzimaju položaje na Krimu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << uoči održavanja refenduma na tom poluostrvu u Crnom moru i delovaće “samo u slučaju vojnog napada iz Kijeva”.
“Sada ima nekoliko vojnih jedinica tamo koje zauzimaju pozicije u slučaju da bude nekog otpora, oružane agresije, vojne ekspanzije iz Kijeva”, rekao je Slucki kasno sinoć za moskovsku radio stanicu Echo.
Parlamentarac je dodao da bi ruski vojnici mogli biti potrebni ukoliko neđeljni referendum na Krimu dovede do iznenadne vojne intervencije iz Kijeva i naveo da je “to verovatno”, prenela je agencija AFP.
“To nije vojna operacija velikih razmera. Kada jedinice bandita – ne daj Bože – ulete ka jugoistoku Ukrajine, posebno ka Krimu, shvatate da bi bilo teško da se (tome) odmah suprotstavimo. Mi nismo mađioničari. S toga, jeste, neke vojne jedinice zauzimaju položaje ovde (na Krimu)”, tvrdi Slucki koji često govori ispred Državne dume o Ukrajini.
Prema njegovim rečima “vrlo verovatno takav upad, nažalost, očekuje se u danima kada se održava referendum”, a ruski vojnici delovaće “samo” u slučaju vojnog napada iz Kijeva.
Izvor: tanjug.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.