Potrebno nam je evropsko jedinstvo

Izvor: B92, 19.Jul.2020, 11:57

"Potrebno nam je evropsko jedinstvo"

Brisel -- Angela Merkel smatra mogućim da lideri EU ne postignu sporazum trećeg dana pregovora o ekonomskom oporavku usled krize izazvane koronavirusom.

"Postoji mnogo dobre volje, ali i mnogo različitih stavova", rekla je Merkel.

Ona je dodala da će uložiti sve napore, ali da je moguće da danas ne dođe do sporazuma.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas da postoji volja na samitu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU za kompromisom radi postizanja dogovora.

"Spremnost na kompromis ne bi trebalo da nas odvrati od legitimne ambicije koju treba da imamo. Videćemo u narednim satima da li su te dve strane kompatibilne", izjavio je Makron po dolasku na treći dan samita, prenosi Klix.

On je dodao da ovdje nije reč o principu.

"Mi se ovde suočavamo sa vanrednom zdravstvenom, ekonomskom i socijalnom krizom i i potrebno nam je evropsko jedinstvo", rekao je Macron.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.