O TOME SAM RAZGOVARALA SA PUTINOM Angelu Merkel pitali o vakcinaciji u Srbiji, evo šta je rekla nemačka kancelarka

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2021, 22:45

"O TOME SAM RAZGOVARALA SA PUTINOM" Angelu Merkel pitali o vakcinaciji u Srbiji, evo šta je rekla nemačka kancelarka

Nemačka kancelarka Angela Merkel u intervjuu na ARD komentarisala je vakcinaciju u Srbiji.

Naime, novinarka je Merkelovu pitala da li možda zemlje van EU, kao što su Srbija i Velika Britanija, bolje sprovode vakcinaciju nego članice Evropske unije.

Kancelarka je odgovorila da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vakcinacija u Srbiji dobro ide i da se koristi i kineska vakcina, a da se u Nemackoj koriste samo vakcine koje je odobrila Evropska unija, dok kineska vakcina u Evropi još uvek nije odobrena.

- Tačno je, Srbija brže vakciniše, Srbija vakciniše i kineskom vakcinom, a mi smo rekli, koja god vakcina dobije dozvolu Evropskoj uniji, dobrodošla je, o tome sam razgovarala i sa Putinom... - rekla je kancelarka Merkel.

Podsetimo, svi veliki svetski mediji pitaju se kako je moguće da je Srbija uspela da postane prvak kontinentalne Evrope u brzini vakcinisanja građana protiv kovida-19.

Pohvale stižu sa svih strana, a pitanje je samo kojim će tempom naša država nastaviti da vakciniše građane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.