Nemačka nema budućnost bez Evrope

Izvor: B92, 11.Sep.2011, 05:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemačka nema budućnost bez Evrope"

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel je apelovala na veću integraciju Evrope u cilju rešenja dužničke krize.

"Potrebna je bolja saradnja, a smatram da je naša dužnost da to ostvarimo. Nemačka nema pravu budućnost bez Evrope", rekla je Merkelova.

Ona je, istovremeno, pozvala sunarodnike da budu strpljivi sa Grčkom u njihovoj borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da prevladaju dužničku krizu.

"Nešto što se nije radilo godinama se ne može uraditi preko noći", rekla je kancelarka Merkel i podsetila na napore Nemačke da obnovi infrastrukturu bivše Istočne Nemačke posle ujedinjenja 1990.

"Setite se procesa ujedinjenja. Koliko je vremena bilo potrebno početkom 1990-tih da bude izgrađena nova administrativna infrastruktura, podeli znanje i iskustvo i sprovede privatizacija", istakla je kancelarka, koja je odrasla u Istočnoj Nemačkoj.

"Moramo da budemo strpljivi", dodala je ona i pozvala vladu grčkog premijera Jorgosa Papandreua da ne posustane u sprovođenju reformi.

"Grčka zna da će joj kredit biti dostupan jedino ukoliko ispuni svoje obaveze", rekla je Merkelova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkel zatražila od Nemaca strpljenje za Grčku

Izvor: Economy.rs, 11.Sep.2011

Nemačka kancelarka Angela Merkel je pozvala sunarodnike da budu strpljivi sa Grčkom u njihovoj borbi da prevladaju dužničku krizu.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.