Nejasnoće ostale

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nejasnoće ostale"

Emanuel Makron, Angela Merkel i Boris Džonson su imali "koristan" razgovor od oko jednog sata večeras u Londonu s Redžepom Tajipom Erdoganom.

Ipak, kako kaže francuski predsednik - "Ostaju nejasnoće".

Sastanak, koji je organizovan pre početka samita NATO-a, bio je "dobar i značajan", ocenila je nemačka kancelarka Merkel, ali je dodala da razgovor može samo da bude "početak dužeg sastanka" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto je vreme bilo za danas ograničeno. Ona je dodala da će naredni sastanak biti verovatno u februaru.

Makron je naveo da je Erdoganu rečeno da prioritet predstavlja borba protiv džihadista Islamske države i terorizma u regionu.

"Međutim, nismo dobili sva objašnjenja i nejasnoće su ostale", rekao je francuski predsednik kojeg je Erdogan ranije kritikovao i rekao da je Makron u stanju "moždane smrti".

Odnosi između Pariza i Ankare su postali zategnuti od oktobra kada je Turska pokrenula vojnu ofanzivu protiv kurdskih boraca na severu Sirije. Ti borci su važni saveznici u borbi protiv džihadista.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.