Najgori rezultat CDU u Berlinu u istoriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najgori rezultat CDU u Berlinu u istoriji

Demohrišćani kancelarke Angele Merkel osvojili su na izborima za parlament nemačke pokrajine Berlin, 18 odsto što je njihov dosada najgori rezultat u tom regionu, dok je desničarska antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) osvojila najmanje 11,5 odsto glasova i ušla u skupštinu, pokazuju prve izlazne ankete.

Najvše mandata osvojile su socijaldemokrate (SPD) sa oko 23 odsto glasova, a dobar rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osvojili su Levica i Partija Zelenih.

SPD ostaje najjača snaga u Berlinu ali više neće moći da nastavi koaliciju samo sa CDU.

AfD će verovatno imati 20 poslanika u Berlinu, čime je ušla u parlament deset od 16 nemačkih država, godinu dana uoči saveznih izbora.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najgori rezultat Demohrišćana u Berlinu u istoriji

Izvor: Blic, 18.Sep.2016

Demohrišćani kancelarke Angele Merkel osvojili su na izborima za parlament nemačke pokrajine Berlin 18 odsto, što je njihov dosada najgori rezultat u tom regionu, dok je desničarska antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) osvojila najmanje 11,5 odsto glasova i ušla u skupštinu, pokazuju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.