Na gradilištu džamije mrtva svinja s imenom Merkel

Izvor: B92, 25.Feb.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na gradilištu džamije mrtva svinja s imenom Merkel

Nemačka policija je saopštila da je na gradilištu džamije u Lajpcigu pronađena mrtva svinja na kojoj je bilo napisano ime nemačke kancelarke Angele Merkel.

Na lešu životinje je crvenim slovima bilo napisano "Mutti Merkel", prenela je agencija AP, pojašnjavajući da je "Mutti" ili "mama" nadimak Merkelove.

Portparol policje Uve Fojgt je rekao da se "čini verovatnim da je reč o činu ksenofobije".

Incident je osudio gradonačelnik Lajpciga Burkhard Jung.

Nakon što je 2013. obznanjen plan izgradnje džamije u Lajpcigu, nepoznati počinioci su u više navrata na gradilištu ostavljali svinjske glave.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na gradilištu džamije u Nemačkoj pronađena mrtva svinja

Izvor: RTS, 25.Feb.2016

. Nemačka policija je saopštila da je na gradilištu džamije u Lajpcigu pronađena mrtva svinja na kojoj je bilo napisano ime nemačke kancelarke Angele Merkel.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.