JEZIVA PORUKA U Nemačkoj pronađen leš svinje sa natpisom mama Merkle

Izvor: Blic, 25.Feb.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVA PORUKA U Nemačkoj pronađen leš svinje sa natpisom "mama Merkle"

Leš svinje sa natpisom "mama Merkel" pronađen je na mestu predviđenom za izgradnju džamije u Lajpcigu, na istoku Nemačke.

Policija je pokrenula istragu i saopštila da je incident najverovatnije politički motivisan. Na telu uginule svinje crvenim slovima napisano je "muti Merkel".

"Muti" je nemačka reč za majku a ujedno i nadimak koji su Nemci dodelili Merkelovoj.

Ona se našla na udaru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kritika iz stranaka krajnje desnice jer je prošle godine dozvolila da 1,1 milion migranata uđe u Nemačku.

Ovo nije prvi put da se slični incidenti dešavaju u Lajpcigu.

Tokom 2013. godine odsečene glave pet svinja pronađene su nakon višednevnih protesta zbog izgradnje džamije sa minaretima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Na gradilištu džamije mrtva svinja s imenom Merkel

Izvor: B92, 25.Feb.2016

Nemačka policija je saopštila da je na gradilištu džamije u Lajpcigu pronađena mrtva svinja na kojoj je bilo napisano ime nemačke kancelarke Angele Merkel...Na lešu životinje je crvenim slovima bilo napisano "Mutti Merkel", prenela je agencija AP, pojašnjavajući da je "Mutti" ili "mama" nadimak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.